Brutalen zločin

V zažganem avtomobilu našli trupli slavnega animatorja in njegove partnerke

R.T.
5. 12. 2023, 08.38
Posodobljeno: 5. 12. 2023, 08.45
Deli članek:

V Dominikanski republiki so našli trupli kanadskega podjetnika in priznanega animatorja Daniela Langloisa ter njegove partnerke Dominique Marchand. Umrla sta v sumljivih okoliščinah.

Fondation Daniel Langlois
Daniel Langlois

Kanadska partnerja, ki sta imela na karibskem otoku v lasti eko resort, sta bila več dni pogrešana. V petek so nato njuni trupli našli v zažganem vozilu. Tamkajšnja policija je v povezavi s primerom že aretirala štiri osebe, in sicer tri tuje državljane in enega Dominikanca. Čeprav so podrobnosti o primeru še skope, je že jasno, da sta bila Langlois in Marchandova žrtev zločina. »Tako grozljivega in brutalnega zločina ne moremo ignorirati, ne moremo dopustiti, da bi storilci ostali nekaznovani,« se je na dogajanje odzval dominikanski pravosodni minister Rayburn Blackmoore. Po poročanju britanske BBC je eden od trojice aretiranih tujcev državljan ZDA.

Daniel Langlois, ki je svojo kariero začel kot režiser in animator, je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ustanovil podjetje Softimage. Slednje je s svojo programsko opremo za 3D animacijo sodelovalo v produkciji nekaterih največjih hollywoodskih filmov, kot so Jurski park, Matrica, Titanik in Vojna zvezd: Epizoda I - Grozeča prikazen. Podjetje je leta 1994 za 130 milijonov dolarjev (85 milijonov evrov) prodal Microsoftu. Leta 1997 je podjetnik ustanovil človekoljubno organizacijo Daniel Langlois Foundation, iz katere so ta ponedeljek podali le skopo izjavo, in sicer, da sta partnerja 1. decembra »umrla v tragičnih okoliščinah.«

Langlois in Marchandova sta se v zadnjem obdobju ukvarjala z vodenjem njunega eko resorta Coulibri Ridge v Dominikanski republiki, kjer sta ustanovila tudi projekt za pomoč prebivalcem otoka po katastrofi, ki jo je leta 2017 povzročil orkan Maria.