Zakurila 19-letna partnerka

Foto: Z lisicami priklenjen na posteljo čez balkon zbežal iz gorečega stanovanja

R.T.
4. 12. 2023, 21.11
Posodobljeno: 4. 12. 2023, 21.12
Deli članek:

V stanovanju se je razplamtel požar. Zakurila ga je njegova partnerka, ki je zbežala. Njemu je ostala le ena rešitev.

Feuerwehr Dresden
Z balkona nižje so ga pozneje rešili gasilci.

Iz stanovanja na tretjem nadstropju enega od blokov v nemškem Dresdnu se je 16. novembra zjutraj vil gost črn dim, a očividci požara, ki so na kraj nemudoma poklicali gasilce, takrat še niso vedeli, da se v stanovanju za življenje bori 25-letni moški. Stanovalec je bil z lisicami priklenjen na posteljo, ko mu je pod petami že gorelo. Nekaj trenutkov pozneje se je na balkonu začela odvijati drama. Moški je najprej čez balkonsko ograjo spustil posteljni okvir, nato je na balkon pod njim skupaj z okvirjem zlezel še sam.

Feuerwehr Dresden
Z lisicami je bil priklenjen na okvir postelje.

25-letnik je v stanovanju živel skupaj s svojo 19-letno partnerko in otrokom, ki ga v času požara na srečo ni bilo doma. Kot poroča nemški Bild, je požar zanetila 19-letnica, ki je nato iz stanovanja pobegnila, 25-letnika pa je pustila priklenjenega na posteljo. V drami, ki jo je zaradi lastne iznajdljivosti preživel, je utrpel hude poškodbe. Policija je mlado požigalko, ki je osumljena storitve kaznivega dejanja poskusa umora, še istega dne aretirala. Prejšnji petek je stopila pred sodnika na okrožnem sodišču v Dresdnu, od tam pa jo je pot vodila naravnost v zapor v Chemnitzu.

Časnik še poroča, da gre za znano mlado prestopnico, ki so jo v preteklosti že obravnavali zaradi manjših kaznivih dejanj. Tudi za štirimi stenami njunega doma kot kaže razmere še zdaleč niso bile rožnate. Čeprav je doslej še niso obravnavali zaradi nasilja nad partnerjem, je ena od sosed za Bild vedela povedati, da je mladenič enkrat v preteklosti naokoli že hodil s prevezo na glavi, na njegovem obrazu pa so bile vidne opekline. »Vseeno jo je vzel nazaj.«