Oče vedel za prodajo stanovanja

Panični ugrabitelji 14-letno Vanjo ustrelili, domnevnega morilca je odvetnik odpeljal v Beograd

G.G.
4. 12. 2023, 16.31
Posodobljeno: 4. 12. 2023, 17.50
Deli članek:

Prebivalci Skopja ne morejo verjeti, da se je prejšnji ponedeljek v njihovem mestu odvil scenarij, ki je podoben tistemu iz filma Fargo. Le da s hujšimi posledicami za žrtev.

Facebook
Ljupčo Palevski naj bi prek Beograda pobegnil v Turčijo.

V filmu bratov Coen mož naroči ugrabitev bogate žene računajoč, da bodo njeni starši plačali odkupnino. V Skopju pa je po prepričanju policije Aleksandar Gjorčevski sodeloval pri ugrabitvi svoje 14-letne hčerke Vanje, z namenom, da bi od bivše žene ali njenih staršev preko ugrabiteljev terjal odkupnino. Po izginotju so jo cel teden iskali, v nedeljo so jo našli mrtvo v vasi Orman na obrobju makedonske prestolnice.

Policisti trdijo, da je oče umorjenega dekleta ugrabiteljem povedal vse o gibanju in navadah hčerke. Vedeli so, da bo ob odhodu od doma sama, zato so jo pričakali, jo zagrabili, ji zvezali roke in noge, nato pa jo stlačili v spalno vrečo in vrgli v prtljažnik. Ker naj bi ugrabitelje zagrabila panika, so jo že čez tri ure ustrelili in zakopali, avto pa zažgali.

Makedonska policija
Vanjo Gjorčevsko je oče "poslal" v roke ugrabiteljev.

Vanjina mama prodala stanovanje

Deklico naj bi ustrelil Palevski, ki je na begu. "Naredil bom vse, da pošast privedem pred sodišče," je poudaril minister Spasovski.

Državni tožilec Gavril Bubevski je danes sporočil, da je mati umorjene Vanje nedavno prodala stanovanje, kar bi lahko bil posreden motiv za ugrabitev – njen bivši mož je namreč vedel, da ima denar od prodaje.

Ugrabitve in umora je osumljena peterica, štirje ugrabitelji in oče pokojne Vanje. V preiskovalnem zaporu so že Velibor Manev, Vlatko Kešišov in Bore Videvski. Vpleten pa naj bi bil tudi Ljupčo Palevski, vodja obskurne proruske stranke iz Skopja, ki je makedonskim organom pregona nedosegljiv. Prav on naj bi ustrelil Vanjo, so povedali njegovi trije pajdaši. Njegov odvetnik je danes za makedonske medije povedal, da je Palevskega pred nekaj dnevi odpeljal v Beograd, kjer naj bi imel zdravstveni pregled, od tam pa bi lahko odletel v Istanbul.

Ista četverica naj bi 24. novembra ugrabila 74-letnega frizerja Panča Žeževskega. V tem primeru je enemu od osumljene četverice Žeževski dolgoval vsega 500 evrov. Ukradli so mu avto, ki so ga kasneje uporabili za ugrabitev Vanje. Žeževskega so ubili. Njegovo truplo so danes našli v domačem Velesu.

X