Tragedija na avstrijskem Koroškem

Voznik avtobusa naj bi segel po vodo pod nogami, nato je silovito počilo

S.R.
20. 9. 2023, 20.43
Posodobljeno: 20. 9. 2023, 20.43
Deli članek:

Avstrijski policisti so danes postregli z več podrobnostmi o hudi prometni nesreči, ki se je v torek zgodila na avstrijskem Koroškem.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.

Spomnimo, v torek zjutraj je na cesti v bližini Mihaelove vasi (Micheldorf) na avstrijskem Koroškem s ceste zletel dvonadstropni potniški avtobus družbe Flixbus, ki je bil na poti iz Berlina v Trst. V nesreči je življenje izgubila 19-letna potnica, kar 46 ljudi pa je poškodovanih, od tega pet huje. Na avtobusu so se nahajali potniki iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije in Ukrajine. Za krmilom sta se izmenjavala ukrajinska voznika, v trenutku nesreče pa je avtobus vozil 27-letnik.

Kot danes poroča časnik Kronenzeitung, so preiskovali po nesreči oba voznika zasliševali več ur, pri čemer so morali zaradi jezikovnih ovir zaslišanju prisostvovati tudi tolmači. Po informacijah časnika je po temeljiti preiskavi in številnih pričevanjih vseh udeleženih resnica vendarle prišla na dan, in sicer naj bi bila nesreča posledica nepazljivosti voznika. 27-letni Sergij P. naj bi ob približno 4.30 uri postal žejen, nakar naj bi izpod nog poskušal izvleči plastenko z vodo. Avtobus se je takrat ravno nahajal v ovinku, Segij pa naj bi izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in z vso silo treščil v betonsko pregrado. 19-letnica, ki je v nesreči umrla, je skupaj s svojim fantom sedela v zgornjem nadstropju več ton težkega avtobusa. Končala je pod vozilom, ki je pristal v jarku. Bila je na mestu mrtva.

Preiskava je še v teku, a zaenkrat kaže, da 27-letnika čaka ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.