Grozljivka v Romeovillu

V hiši našli mrtva starša, njuna otroka in tri družinske pse

R.T.
20. 9. 2023, 19.34
Posodobljeno: 20. 9. 2023, 22.15
Deli članek:

Sicer miren, zaspan kraj Romeoville, ki se nahaja približno 50 kilometrov jugozahodno od Chicaga v ameriški zvezni državi Illinois, je v noči na nedeljo pretresel grozljiv zločin.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V eni od tamkajšnjih družinskih hiš so našli mrtvo celotno družino, starša, njuna dva otroka in tudi tri družinske pse. Vsi so umrli zaradi strelnih ran. Čeprav se je sprva domnevalo, da gre za primer umora in samomora, da je torej družinske člane umoril eden od staršev in si nato sodil sam, so preiskovalci hitro prišli do zaključkov, da je zločin zagrešila neka tretja oseba, zato so preostale občane pozvali, naj poskrbijo za svojo varnost in ne zapuščajo domov. V naslednjih dneh so nato postregli z novo ugotovitvijo, in sicer, da ni šlo za primer naključnega nasilja, temveč načrtno dejanje, uperjeno v to družino. Posledično so dejali, da ni več nevarnosti za preostale občane. Znana je tudi identiteta žrtev. Gre za 38-letnega Alberta Rolona, 32-letno Zoraido Bartolomei ter njuna sinova, stara sedem in devet let.

Kot so pojasnili policisti, se je zločin zgodil med 21. uri v soboto zvečer in 5. uri v nedeljo zjutraj. Na trupla so naleteli policisti, ki so se tja odpravili zaradi skrbi sorodnikov. Slednji z družinskimi člani niso uspeli priti v stik, hkrati enega od staršev v nedeljo ni bilo v službo, kar je bilo prav tako sumljivo.

»Želim izvedeti, kaj se dogaja. Tukaj je zelo, zelo mirno. Neverjetno mirno. Te stvari se tukaj ne dogajajo. Je zelo zaskrbljujoče. Prepričan sem, da je pretresena celotna skupnost,« je za lokalne medije dejal sosed družine Dan Lugo.