Tragedija v Mihaelovi vasi

Foto: 19-letnica je bila na poti k svojim staršem, ti jo bodo morali zdaj pokopati

S.R.
19. 9. 2023, 22.04
Posodobljeno: 19. 9. 2023, 22.05
Deli članek:

V nesreči dvonadstropnega avtobusa na avstrijskem Koroškem je umrlo 19-letno dekle, še pet oseb pa je bil huje poškodovanih. Zdravniško pomoč so sicer potrebovali prav vsi potniki.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.

Poročali smo že o hudi nesreči, ki se je v torek navsezgodaj zgodila v Mihaelovi vasi (Micheldorf) na avstrijskem Koroškem. Tam se je v betonsko ograjo zaletel avtobus družbe Flixbus, ki je bil na poti iz Berlina v Trst. V nesreči je življenje izgubila 19-letna potnica, doma iz Avstrije, kar 46 ljudi pa je poškodovanih. Avstrijski mediji so sprva poročali o 42 potnikih, a se je izkazalo, da jih je na avtobusu poleg dveh ukrajinskih šoferjev sedelo 45. Gre za državljane Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije in Ukrajine.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.

Dvonadstropni avtobus, ki je končal ob robu ceste, je povsem uničen, medtem ko je bilo cestišče polno razbitin, naokoli pa je bila razmetana tudi prtljaga nesrečnih potnikov. Na splošno je bilo reševanje zaradi velikega števila poškodovanih izjemno stresno tudi za gasilce in reševalce. Kot so pojasnili pri lokalni izpostavi Rdečega križa, so se prisotni ob vsem kaosu borili še za življenje 19-letnice, ki je ostala ujeta pod več ton težkim vozilom. Vsi napori so bili zaman. Po informacijah časnika Kronenzeitung gre za mladenko iz Zgornje Avstrije, ki je bila na poti v Italijo skupaj s svojim fantom. Tja sta se odpravila na obisk k njenim staršem, ki jo bodo morali zdaj pokopati. Sicer pa se je v nesreči huje poškodovalo še pet oseb, medtem ko so preostali utrpeli lažje poškodbe in so jih reševalci odpeljali v bližnje bolnišnice.

Za volanom avtobusa je sedel 27-letni ukrajinski državljan, a natančne okoliščine nesreče še niso znane. Kot je potrdila tiskovna predstavnica policije Lisa Sandrieser, je preiskava še v teku, vse okoliščine pa še ugotavljajo.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.

Profimedia
Posledice nesreče v Mihaelovi vasi.