Sosedske zdrahe

Druzolowski z revolverjem nad soseda, ki je obrezoval živo mejo in drevje

R.T.
19. 9. 2023, 20.25
Posodobljeno: 19. 9. 2023, 20.37
Deli članek:

Ko gre za motenje posesti, pri Američanih ni heca. To je v nedeljo na svoji koži občutil 42-letni Brian Ford, ki je v medsosedskem sporu izgubil življenje.

Volusia Sheriff's Office
Edward Druzolowski

V mestu DeLeon Springs na Floridi je v nedeljo tekla kri. Odjeknil je strel, na tleh pa je obležal 42-letni moški. Brian Ford, ki ga je ustrelil 78-letni sosed Edward Druzolowski, je bil kljub hitremu posredovanju reševalcev na mestu mrtev. Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Ford je po pojasnilih policije obrezoval živo mejo in drevesa, ki se nahajajo med obema posestvoma. Med delom je do njega pristopil razjarjeni Druzolowski, ki je bil prepričan, da se sosed nahaja na njegovi strani meje. Kot so sporočili iz lokalnega šerifovega urada, je strelec kriminalistom med zaslišanjem pojasnil, da je »Fordu zagrozil, da ga bo ustrelil, ko pa se ni odstranil, je tudi streljal.« Dejal jim je še, da se je vse skupaj začelo, ko je sam v spalnici gledal ameriški nogomet. Takrat naj bi do njega prišla njegova soproga in mu povedala, da sosed zunaj obrezuje enega od dreves. Sprva, tako je pojasnil sam, na to ni odreagiral, a se je soproga nekoliko pozneje vrnila ter mu razodela, da so odprta vrata na njihov vrt in da se sosed nahaja na njunem posestvu. Takrat je Druzolowski naenkrat videl rdeče in pograbil revolver. Ko je od soseda zahteval, naj se pobere na svojo stran, naj bi mu slednji odgovoril, naj se »briga zase.« Ko je vanj pomeril revolver, naj bi se mu Ford začel približevati. Epilog je znan.

Druzolowski je pristal v priporu, kjer čaka na začetek sojenja. Bržkone bo tam ostal tudi po sojenju. Po poročanju ameriškim medijev je bil umoru priča tudi Fordov 8-letni sin, ki se je v kritičnih trenutkih nahajal pred hišo.