Junak, ki ima rad BiH

Morilec krvavih oči mu je nastavil pištolo na čelo in zahteval naboje

G.G.
12. 8. 2023, 20.06
Posodobljeno: 12. 8. 2023, 20.15
Deli članek:

Trojni morilec iz Gradačca v BiH Nermin Sulejmanović je prilomastil v trgovino z ribiško in lovsko opremo in od prodajalca zahteval, da mu hitro izroči vse ustrezne naboje za njegovo pištolo.

Facebook
Nermin Sulejmanović

77-letni Hasan Jašarević je v petek nadomeščal sina, ki je lastnik trgovine. V nekem trenutku je slišal cviljenje gum in že je v bil v trgovini okrvavljeni hrust norega pogleda. To je bil 35-letni Nermin Sulejmanović, ki je nekaj minut pred tem ustrelil partnerko Nizamo in moška, s katerima je bil v manjšem sporu.

Stopil je do pulta in uperil pištolo proti Jašareviću, ki takrat še ni vedel, kakšen zločin ima na vesti Sulejmanović. Nastavil mu jo je na čelo in zahteval, da mu izroči vse devetmilimetrske naboje, ki pripadajo pištoli, ki jo je imel s seboj. Jašarević mu je dal škatle z devetmilimetrskimi naboji in Sulejmanović je odšel, ni pa vedel, da je dobil slepe naboje. "V trgovini nisem čutil strahu, pojavil se je kasneje, ko sem pomisli, da se bo vrnil, ko bo ugotovil, da je dobil slepe naboje," je povedal 77-letnik, ki so ga mediji v BiH razglasili za junaka, saj je preprečil morebitne nadaljnje poboje. Sulejmanovič je imel le še en pravi naboj, dovolj, da se je ustrelil, ko ga je obkolila policija.

Jašarević pravi, da ni nikakršen junak. "Sem povsem navaden človek, ki ima nadvse rad BiH," je povedal za spletni portal Klix. Najbolj ga je bilo strah, da bi morilec našel pot do njegove hiše, potem pa bi moral tudi Jašarević uporabiti orožje.