Drama v Linzu

Ustavili so ga med rutinsko kontrolo; v avtu z mrtvo ženo in tremi otroki

J.V.
24. 7. 2023, 20.35
Posodobljeno: 24. 7. 2023, 22.54
Deli članek:

Med rutinsko kontrolo prometa v okolici Linza je policija v prtljažniku starega znanca, tudi enega glavnih zagovornikov protikoronskih ukrepov v Avstriji, uzrla truplo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Med rutinsko kontrolo prometa v okolici Linza je policija včeraj ponoči v prtljažniku starega znanca, tudi enega glavnih zagovornikov protikoronskih ukrepov v Avstriji, ki se je v kriznih časih "proslavil" na družbenih omrežjih, uzrla truplo. V avtu so bili njegovi trije otroci, stari od 5 do 15 let, na sedežih avtomobila pa mrtva 38-letna mama oziroma soproga, poroča Kleine Zeitung.

39-letnik se trenutno nahaja v priporu, vendar ne zaradi tega primera, saj kot zaenkrat kaže, ženska ni umrla za posledicami kaznivega dejanja ampak naravne smrti. Proti 39-letniku namreč teče kazenski postopek zaradi zanikanja holokavsta, vendar se avgusta lani ni oglasil na glavni obravnavi, zato je bil nad njegovo glavo razpisan nalog za prijetje, je pojasnil tiskovni predstavnik deželnega sodišča v Linzu Walter Eichinger.

Mrtva ženska na sedežih avtomobila je bila njegova soproga, ki je po besedah aretiranega zbolela za neozdravljim rakom. Obdukcija, ki bo opravljena jutri, bo razjasnila, ali 39-letnik govori resnico. Po njegovih besedah je umrla nekaj ur pred prijetjem. Očitno jo je želel samo nekje pokopati, špekulirajo pri Kleine Zeitung. Otroci so v oskrbi pri sorodnikih.