Umrl je kuhar

Iskal je jakno z 10 tisoč evri, pravkar pa je "ubil človeka"

R.T.
19. 7. 2023, 10.50
Posodobljeno: 19. 7. 2023, 11.10
Deli članek:

Po naletu jahte na ribiško barko in smrti 61-letnega kuharja je policija prijela 51-letnega kapitana jahte.

VesselFinder
Ribiška ladja Mašun je bila močno poškodovana, a ni potonila, jahta pa je.

O incidentu, ki se je pripetil v ponedeljek zvečer v bližini otoka Murter na Hrvaškem, je za spletni portal Morski.hr spregovoril Karlo Magić, ki je bil na drugi ladji, okoli 150 metrov oddaljen od ribiške ladje Mašun. Ko je jahta s precejšnjo hitrostjo plula proti barki, je Magić govoril po telefonu s kapitanom Mašuna. »Proti nam prihaja jahta. Zadela nas bo,« je zakričal kapitan in stekel v kabino ter zavpil svoji posadki, naj zapustijo ladjo.

V naslednjih sekundah je jahta trčila v barko, v ladijsko kabino, v kateri je bil takrat 61-letni kuhar. V kaosu po trčenju je povzročitelj nesreče, kapitan jahte, svojo ženo spraševal, kje ima rdečo jakno, v kateri je 10.000 evrov. »Ti iščeš jakno, v kateri je 10.000 evrov, pravkar pa si ubil človeka,« mu je dejal eden od članov posadke Mašuna. »Toda nisem kriv,« je odvrnil 51-letnik, ki bo moral svojo morebitno nedolžnost dokazovati na sodišču. Kot je dejal Magić, bi »vsak normalni človek, ki je že kdaj krmaril jahto, videl ribiško ladjo«.

Iz šibeniško-kninske policijske uprave so sporočili, da je 51-letni kapitan jahte resno kršil predpise o varnosti. Po njihovih ugotovitvah je z veliko hitrostjo, neprimerno gostoti prometa in številu vozil na morju, trčil v bočno stran ribiške ladje. Proti kapitanu ladje so vložili kazensko ovadbo, danes pa ga bo zaslišal preiskovalni sodnik.