Počilo je med igro

Tragedija v Srbiji: Štirinajstletnik ustrelil svojega brata, babica pridržana

S.Š.
7. 7. 2023, 10.56
Posodobljeno: 7. 7. 2023, 11.00
Deli članek:

V Srbiji se je zgodila nova tragedija. Po poročanju lokalnih medijev je bil zaradi umora svojega dvanajstletnega brata pridržan štirinajstletni deček.

Profimedia
Zakaj so imeli v hiši lovsko puško še ni znano.

Tragedija se je zgodila včeraj v vasi Međulužje blizu Mladenovca. Kot poroča Telegraf.rs, je bila 56-letna babica dečkov zaradi nedovoljenega posedovanja orožja pridržana za 48 ur. Žensko sumijo posedovanja neregistrirane in neustrezno zavarovane lovske puške v hiši. Več podrobnosti o primeru bo znanih po zaključku policijske preiskave.

Ustreljen med igro

Po neuradnih informacijah naj bi do umora prišlo zaradi malomarnosti. Starejši deček naj bi z lovsko puško mlajšega bratca med igro ustrelil v glavo. Družina v preteklosti naj ne bi imela težav, prav tako ni bila nikoli prijavljena centru za socialno delo ali katerikoli drugi ustanovi. V hiši družina sicer živi z babico in prababico.

Bližnji povsem pretreseni

»Zelo smo pretreseni zaradi vsega, kar se je zgodilo. Ne morem verjeti, da jih je to doletelo,« je po tragediji dejala prijateljica družine. »Preprosto je nepredstavljivo in boleče. To je prevelika tragedija."

Spregovorila je tudi ena izmed sosed: »Otroka sta bila vedno vesela, nasmejana. Bila sta tudi izjemno lepo vzgojena, ko ste me videla sta vedno pozdravila. Res je žalostno kaj vse se lahko zgodi med otroško igro...«