Družino varujejo

Ponoreli Branko, ki ga lovijo v Dalmaciji, dodobra pozna policijske metode

S.R.
30. 6. 2023, 08.38
Posodobljeno: 30. 6. 2023, 08.41
Deli članek:

Po ulicah Splita in Trogirja so vso noč noč patruljirali policisti. V iskalni akciji za 55-letnim nekdanjim policistom Brankom Mamićem, ki se nadaljuje tudi danes, sodelujejo vse razpoložljive policijske sile, vključno s specialci.

Zvonimir Barisin/Pixell/Bobo
Poskus umora v Trogirju.

Kot smo že poročali, je Branko Mamić včeraj v Trogirju v glavo in prsni koš ustrelil 32-letnega J. M. ter nato z motorjem odbrzel v neznano. 32-letnik je s hudimi poškodbami pristal v splitski bolnišnici, kjer so mu uspeli rešiti življenje, njegovo zdravstveno stanje pa naj bi bilo stabilno. Policija je takoj po dejanju vse moči usmerila v iskanje Mamića, ki naj bi ga v poskus umora prignalo ljubosumje, pa tudi neuravnovešen um. Mamić ima po poročanju portala Slobodna Dalmacija za pasom kar 20 let dela v policiji, kjer naj bi bil eden glavnih operativcev. Tako dodobra pozna vse metode, ki jih v iskanju uporabljajo organi pregona.

Zvonimir Barisin/Pixell/Bobo
Poskus umora v Trogirju.

Po podatkih policije Mamić uporablja bodisi črn avtomobil znamke BMW X5 z registrskimi oznakami ST-8124-K bodisi motor znamke Piaggio FLY z registrskimi oznakami ST-5691-Z.

Po poročanju hrvaških medijev gre motiv za dejanje iskati v ljubosumju, zato policija od včerajšnjega zločina varuje njegovo soprogo in njegovih pet otrok. Kot smo sicer že poročali, je bil Mamić zaradi nasilja nad soprogo obsojen na dve leti in pol zapora, a bi moral za zapahi preživeti le deset mesecev, preostanek pa odslužiti na pogojnem izpustu. Na svobodo pa se je vrnil že maja letos, ko so ga po izreku sodbe in štirih mesecih pripora na prostost izpustili ob strogih varnostnih ukrepih, ki so vključevali tudi prepoved približevanja otrokom in soprogi.