Varaždinske Toplice

23-letnica zapeljala vzvratno, trčila v upokojenko in jo še povozila

R.T.
27. 6. 2023, 19.57
Posodobljeno: 27. 6. 2023, 20.01
Deli članek:

Hrvaško tožilstvo je danes naznanilo, da so v povezavi z lansko tragedijo v Varaždinskih Toplicah, v kateri je umrla 87-letna upokojenka, začeli kriminalistično preiskavo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tragedija se je zgodila lanskega septembra ob približno 8. uri zjutraj. Takrat je 23-letna voznica v Varaždinskih Toplicah, kraju, ki se ponaša tudi z istoimenskim zdraviliščem, med vzvratno vožnjo povozila 87-letno ženico. Slednja je zaradi poškodb nekaj mesecev pozneje v bolnišnici umrla.

Zoper 23-letnico so ta teden začeli kriminalistično preiskavo zaradi sumov storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom, poroča hrvaški portal Danica.hr. »Obstaja utemeljen sum, da osumljena voznica med vzvratno vožnjo ni preverila prometne situacije in ni opazila, da 87-letna peška, ki je hodila s pomočjo palice, prečka cesto,« so navedli na varaždinskem tožilstvu. Kot so nadalje pojasnili, je nato z zadnjim delom vozila trčila v peško, ki jo je odbilo na pločnik. Obstaja sum, da je 23-letnica nato nadaljevala z vzvratno vožnjo in peško še povozila. 87-letnica je 16. decembra lani v bolnišnici umrla, so dodali.