Kdo je odgovoren?

Zaradi krave, ki je pomendrala 70-letnico, zahtevajo 260 tisoč evrov

G.G.
4. 4. 2023, 18.40
Posodobljeno: 4. 4. 2023, 18.45
Deli članek:

Junija 2017 je 70-letno ženico na pašniku na Tirolskem napadla krava. Nesrečnica je umrla, njeni sorodnik pa zdaj na sodišču terjajo odškodnino od lastnika posesti, kjer se je pripetil incident.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Pokojna 70-letnica in njena prijateljica sta med pohodom po hribih prečkali pašnik. 70-letnica je v naročju držala čivavo. Večina krav je bila od njiju oddaljenih približno 50 metrov, ne pa vse. Pohodnici nista videli, da je nekaj krav še za njunim hrbtom. In to so bile krave z mladiči, ki so se očitno počutile ogroženo. Zagnale so se proti ženskama in ju zbile na tla. 70-letnica je dobila tako hude poškodbe, da je umrla še pred prihodom reševalcev. Čivava in njena prijateljica sta preživeli.

Sorodniki umrle od lastnika zemljišča in lastnika krav zahtevajo odškodnino v višini 260.000 evrov, poroča Krone Zeitung. Po njihovem prepričanju ni bilo dovolj opozorilnih tabel in tudi ograja naj ne bi bila postavljena na primeren način. Odvetnik od toženih strank pa poudarja, da je bilo dovolj označb, ki so pohodnike opozarjale na prisotnost krav in na potencialno nevarnost.

V razpravi niso uspeli nedvoumno ugotoviti, če je bil psiček v času kravjega šprinta na povodcu. Jasno je, da lahko psi s svojim bevskanjem razdražijo krave, še zlasti, če imajo ob sebi mladiče.