Avtocesta znova odprta

VIDEO: Drama na dolenjski avtocesti: V predoru Mali Vrh zagorelo vozilo

S.R.
30. 3. 2023, 19.24
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 21.10
Deli članek:

Dolenjsko avtocesto je danes na odseku razcep Malence - Šmarje Sap proti Novemu mestu za dlje časa ohromilo goreče vozilo.

Promet.si
Iz predora Mali Vrh se vije gost dim.

Zaradi odstranjevanja posledic gorečega vozila je bila dolenjska avtocesta v predoru Mali Vrh proti Novemu mestu zaprta do približno 21. ure. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je vozilo v predoru zagorelo malo pred 18. uro. Požar so pogasili poklicni gasilci GB Ljubljana.

Kot so malo po 21. uri sporočili iz prometno-informacijskega centra, je avtocesta zdaj znova odprta, a na odseku ostaja še "daljši zastoj, ki sega na južno ljubljansko obvoznico do priključka Ljubljana center ter na vzhodno obvoznico do priključka Ljubljana Bizovik."

V zavodu Reševalni pas, ki si je za poslanstvo zadal plemenito nalogo ozaveščanja voznikov, kako pravilno reagirati ob prometnem zastoju na avtocestah, so medtem postregli z videoposnetkom z današnje zapore na dolenjski avtocesti, ki jasno kaže, kako se na avtocestah ne sme ravnati. "To nikoli in nikdar ni in ne more biti upravičeno početje‼️‼️ Nikoli‼️ Smrtno nevarno tako za voznika in potnike, predvsem pa za intervencijske enote, ki hitijo na pomoč‼️" so zapisali.