Kriminalci na fronti

Morilec v Wagnerjevih vrstah na počitnicah doma spet prelival kri

J.V.
30. 3. 2023, 19.20
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 19.39
Deli članek:

Po domači vasici je paradiral pijan, z nožem, mačeto v rokah, mimoidočim pa grozil, da jih bo pobil. Svoje zlovešče blodnje je hitro tudi uresničil.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

28-letni Ivan Rossomahin je v Rusiji prestajal zadnja leta 14-letne zaporne kazni zaradi umora, ko je predsednik Vladimir Putin naznanil pričetek "posebne vojaške operacije" v Ukrajini. In ko je paravojaška organizacija Wagner Jevgenija Prigožina v svoje vrste pričela novačiti obsojence, ni okleval in je bil skupaj s številnimi drugimi ruskimi kriminalci poslan v ukrajinske jarke, poroča Holod Magazine. S fronte se je v domači Novyi Burets Rossomahin vrnil 21. marca in domačini so se nad njegovim postopanjem takoj začeli pritoževati lokalnim novinarjem in policiji. Po vasici je namreč paradiral pijan, z nožem, mačeto v rokah, mimoidočim pa grozil, da jih bo pobil.

Vodja policijskega okrožja Vjatskopoljanski Vadim Varankin je na srečanju z vaščani dejal, da je bilo pričakovano, da bo Rossomahin ob vrnitvi domov "čuden". Hkrati je zagotovil, da bo poslan svojemu delodajalcu, Skupini Wagner, s katero je podaljšal pogodbo o sodelovanju. Po besedah ​​Varankina je imel Rossomahin dopust do začetka maja, vendar se je policija z njim uspela dogovoriti za zgodnejši odhod. "Dokler bo tukaj, bodo moji zaposleni bdeli nad njim. Ker od tega dripca lahko pričakuješ karkoli," je vaščanom dejal Varankin in zatrdil, da nihče ne bo nastradal. Včeraj pa je prebivalec sosednjega mesteca Vyatskiye Polyany v hiši odkril truplo svoje matere. Rossomahin je bil pridržan zaradi suma umora, policiji naj bi se predal sam.