Ogrožanje varnosti

Janšo bi s krampom po glavi, ker že 30 let dela sranje

J.V.
24. 2. 2023, 07.15
Deli članek:

Konec februarja 2020 je na shodu "proti koaliciji sovraštva" v centru Ljubljane vpil "Ubi Janšo!"

Primož Lavre
Ko smo mu omenili ovadbo zoper njega, je dejal, da ga »boli k…«.

Danes je na ljubljanskem okrajnem sodišču razpisana obravnava zoper Ludvika Tomščiča, in sicer zaradi ogrožanja varnosti, izhaja iz razporeda obravnav. "Kdor ogrozi varnost kakšne osebe z grdim ravnanjem ali z resno grožnjo, da bo napadel njeno življenje ali telo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta," veleva zakon. Pregon se začne na predlog oškodovanca, v tem primeru torej Janeza Janše.

Bobo
Protest Proti koaliciji sovraštva konec februarja 2020 v Ljubljani.

Tomšič je konec februarja 2020 na shodu "proti koaliciji sovraštva" v centru Ljubljane vpil "Ubi Janšo!" Poziv so posnele tudi televizijske kamere, možakar pa besed ne obžaluje. Za Reporter je razkril, da bi bilo treba Janšo s krampom po glavi, saj da že 30 let dela sranje. Razočaran je nad ljudmi, ki ne storijo nič zoper takšno politiko, po njegovem so "pič..". Ko so mu omenili ovadbo, je dejal, da ga zanjo "boli k…". Ne gre mu za samega sebe, ker ima dovolj za jesti in za piti, pač pa za reveže, za pravico. Za politike je dejal, da "jeb… narod v glavo" in mu lažejo.

Bobo
Tomšič na protestu.

Toda čeprav je bil Ludvik Tomšič širši javnosti do zdaj neznan, pa tega ne moremo reči za njegovega sorodnika. Kot pravi, je namreč bratranec njegovega očeta Tone Tomšič, ki je bil v Jugoslaviji razglašen za narodnega heroja. Zanj Ludvik pravi, da se ni boril za svinjarijo, kot jo imamo danes. Toneta Tomšiča, ki je bil organizacijski sekretar slovenske partije, so decembra 1941 aretirali italijanski okupatorji ter po mučenju obsodili na smrt. Ustrelili so ga maja 1942 v Gramozni jami v Ljubljani.