Otočec

Sredi noči pijan trčil v traktor, 20-letnik hudo poškodovan

S.R.
25. 1. 2023, 11.06
Deli članek:

Hudo nesrečo, ki se je malo po polnoči pripetila na Otočcu pri Novem mestu, je povzročil 26-letni voznik osebnega vozila.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Nekaj po polnoči je na Grajski cesti v Otočcu v občini Novo mesto voznik osebnega vozila trčil v zadnji del traktorja. Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, so gasilci iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo, ki so jo nato reševalci oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico.

Pri PU Novo mesto so pojasnili, da je po prvih ugotovitvah za nesrečo odgovoren 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je peljal iz smeri Novega mesta proti Kronovem. Na Otočcu je zaradi neprilagojene hitrosti izbubil oblast nad vozilom in trčil v zadnji del traktorja, ki ga je vozil 62-letni voznik. Po trčenju je avtomobil odbilo čez nasprotni vozni pas, kjer je trčil v brežino in obstal. V nesreči se je huje poškodoval 20-letni sopotnik v avtomobilu. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka so mu izmerili 0,80 miligrama alkohola. Zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.