Ni bilo eksplozivnih teles

Klici o eksplozivnih telesih v nakupovalnih centrih v Celju, Mariboru in Ljubljani

G.G.
13. 1. 2023, 17.07
Posodobljeno: 13. 1. 2023, 20.55
Deli članek:

Zaradi obvestila o nastavljenem eksplozivnem telesu so danes popoldne preventivno evakuirali obiskovalce in zaposlene iz nakupovalnih centrov City Center in Planet Tuš v Celju. Podobno obvestilo so prejeli tudi na Policijski upravi Maribor in Policijski upravi Ljubljana.

B.K.
Fotografija je arhivska

Policisti so iz obeh nakupovalnih centrov v Celju preventivno evakuirali obiskovalce in zaposlene. Skoraj istočasno s prejetim obvestilom o nastavljenih eksplozivnih telesih so celjski policisti prejeli klic občana, ki je grozil s samomorom pred vrati enega od omenjenih trgovskih centrov. 

Policisti so pregledali vse prostore in okolico. Eksplozivnih teles niso našli. Občana, ki je grozil s storitvijo samomora so hospitalizirali.

Na Policijski upravi Maribor so po elektronski pošti popoldne prejeli obvestilo o nastavljenem eksplozivnem sredstvu v dveh nakupovalnih centrih. Policisti so opravili pregled prostorov in okolice, opravili so tudi razgovore z varnostno službo in zaposlenimi, vendar doslej niso našli sumljivih predmetov, so sporočili s policijske uprave. V Mariboru se niso odločili za evakuacijo trgovskih centrov Mercator in Europark.

Zvečer se je oglasil še Tomaž Tomaževic, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana. Povedal je, da so v poldanskem času po elektronski pošti prejeli obvestilo potencialno nevarnih predmetih v dveh nakupovalnih središčih na območju Ljubljane. Nemudoma so se odzvali in v sodelovanju z gospodarskimi subjekti in varnostnimi službami izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja. Doslej policisti niso našli nevarnih ali sumljivih predmetov.