Umor v Beogradu

Policija ve, kdo je zadavil 26-letno študentko Ivano

R.T.
13. 1. 2023, 16.42
Posodobljeno: 13. 1. 2023, 16.46
Deli članek:

Srbska policija ima osumljenca za umor 26-letne študentke Ivane Krivokapić v stanovanju v beograjski soseski Zvezdara.

Facebook
Ivana Krivokapić je v Beogradu študirala ob delu. S starši in bratoma je bila redno v stiku, vsaj prek telefona.

Višje tožilstvo v Beogradu bo še danes zoper osumljenega 24-letnega Jetmirja Gocaja izdalo tiralico. Menijo namreč, da je 23. decembra lani zadavil Ivano, ko je bil na obisku v njenem stanovanju, poroča Blic. Ivana se je sicer branila kolikor je mogla, z nohti ga je praskala po obrazu in telesu, a je bil njen krvnik premočan. Toda forenziki so pod njenimi nohti našli delček DNK, ki pripada napadalcu.

Ivano spoznal v gorah

Kriminalisti menijo, da imajo zadostne dokaze, da so za osumljenega razglasili Gocaja. Ko je slednji danes videl vest, da je osumljen umora, je poslal sporočilo novinarki spletnega portala Telegraf, ki spremlja ta primer. Novinarka ga je vprašala, če se bo predal srbski policiji, Gocaj pa je odvrnil: »Trenutno sem doma, tako da mislim, da ne bo nič od tega.« Pred dnevi, ko še ni bil osumljen, je v pogovoru z isto novinarko navrgel, da ni povezan z umorom, če bi slučajno bil, bi policija že prišla ponj.

Povedal je še, da je Ivano spoznal pred kakšnim letom dni na zimskem hribolazenju v gorovju Prokletije. Od takrat sta bila v stiku po družbenih omrežjih, bila naj bi kot brat in sestra, decembra lani pa jo je obiskal v Beogradu. Zadnjič jo je videl 23. decembra, takoj zatem pa se je vrnil v domačo hribovsko vas v Črno goro.

Po umoru odpotoval?

Policisti so prepričani, da je odpotoval v Črno goro naslednji dan. Dan prej je bil še pri Ivani, kjer sta se očitno sprla, Gocaju pa je, milo rečeno, zavrela kri. Ivano sta dan kasneje našla njena brata, ki sta bila zaskrbljena, ker se družini ni javljala na telefon. Našla sta jo v stanovanju imela je dvignjeno majico, odpete gumbe na hlačah, na vratu pa modrice. V vhodnih vratih ni bilo ključa, kar je nakazovalo, da je nekdo od zunaj zaklenil vrata in odnesel ključ.