Tragedija pri sosedih

16-letno Leno zjutraj našli mrtvo na nadstrešku

R.T.
12. 1. 2023, 08.18
Posodobljeno: 12. 1. 2023, 08.21
Deli članek:

Veliko tragedijo v avstrijskem dijaškem domu preiskujejo policisti. Odgovorov še ni, a eno je jasno, ugasnilo je mlado življenje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Prijatelji so 16-letno Leno opisali kot prikupno in priljubljeno dijakinjo z odličnimi ocenami, ki je bila za povrh še precej zgovorna in vedra. Svoje zadnje božične praznike je preživela z družino, prejšnjo nedeljo pa se je vrnila v dijaški dom v Mödling južno od Dunaja, kjer je obiskovala srednjo šolo. Srečala se je s svojima prijateljicama in sostanovalkama, a preostanek noči ostaja uganka. Ostaja le dejstvo, da je 16-letna Lena mrtva.

Kot poročajo avstrijski mediji, sta njeni prijateljici v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah opazili, da je njena postelja prazna. Kot bi se pogreznila v zemljo. Začeli sta jo iskati, na njeno izginotje pa sta opozorili tudi druge. Preiskali so celoten šolski kompleks in jo nazadnje našli mrtvo na nadstrešku. Tam je predvidoma obležala po padcu s petega nadstropja zgradbe. Oblasti so njenim osuplim in žalujočim sošolcem, staršem in tudi učiteljem nemudoma zagotovile psihološko pomoč, primer pa je zdaj v rokah policije, saj je neodgovorjenih ostalo še veliko vprašanj.