Prodal ponarejena Warhola

Osumljenec številka ena pri izginotju Ane je njen mož, "kandidat za oskarja"

J.V.
11. 1. 2023, 20.45
Posodobljeno: 11. 1. 2023, 21.04
Deli članek:

V zadnjih dneh so se v medijih pojavljala namigovanja, da gre v primeru izginule Ane Walshe za vnukinjo znanega srbskega generala Nikole Ljubičića, nekoč enega najvplivnejših Srbov in enega najtesnejših sodelavcev maršala Josipa Broza - Tita.

Facebook
Ana in Brian septembra 2016.

Za 39-letno Ano Walshe, materjo treh otrok iz ameriške zvezne države Massachusetts, se je 1. januarja po odhodu na letališče v Bostonu izgubila vsaka sled. Od takrat je pogrešana. Poslovno naj bi potovala v Washington, kjer se je šele nedavno zaposlila v nepremičninski agenciji, a so kriminalisti ugotovili, da se sploh ni vkrcala na letalo.

V zadnjih dneh so se v medijih pojavljala namigovanja, da gre za vnukinjo znanega srbskega generala Nikole Ljubičića, nekoč enega najvplivnejših Srbov in enega najtesnejših sodelavcev maršala Josipa Broza - Tita, kar je sicer sin omenjenega generala za srbske medije zanikal. »Zaradi velikega števila člankov, ki so se pojavili v medijih, da je v ZDA izginila Beograjčanka, vnukinja generala Nikole Ljubičića, želim javnost obvestiti, da je ta novica popolnoma lažna,« je poudaril za Telegraf. Kot pojasnjuje, je imel oče tri otroke, dve hčeri in sina, ima tudi sedem vnukov, a nobeden od njih ni nikoli živel v ZDA.

Facebook
Ana je delala kot nepremičninska agentka v Washingtonu.

Za božič pisala mami, naj iz Srbije pride v ZDA

Drži pa, da 39-letnica prihaja iz Beograda in da se je pred poroko imenovala Ana Ljubičić. Novinarji Fox News so v ponedeljek obiskali njeno mamo, 69-letno Milanko Ljubičić, ki je povedala, da jo je hči teden pred izginotjem, za božič, prosila, naj iz Srbije nemudoma pripotuje v ZDA: »Rekla mi je samo: prosim, mama, pridi jutri.« »Kar pomeni, da je moralo biti nekaj narobe,« je dodala in pojasnila, da je že v letih in jo pestijo zdravstvene težave ter zato ne more na tako dolgo pot v enem dnevu. Zdaj ji je žal, čeprav ni slutila, da bi bilo v njunem odnosu karkoli narobe.

Krvave sledi na smetišču blizu domače hiše

Profimedia
Anina mama Milanka Ljubičić živi v Beogradu.

Medtem je policija v ZDA zaradi oviranja preiskave aretirala soproga izginule, 47-letnega Briana Walsha, sodnik pa je nad njegovo svobodo razpisal pol milijona dolarjev varščine. Med preiskavo so na smetišču nedaleč od domače hiše v kraju Cohasset kriminalisti našli okrvavljene vreče, žago, sekiro in čistila, v kleti hiše pa krvav nož. Kot poročajo ameriški mediji, je osumljeni dan po izginotju nakupil za 450 dolarjev čistil. Da bi zakril sledi grozljivega zločina? Na policiji je dejal, da je opremo nabavil za beljenje hiše. A menda je na domačem računalniku brskal za nasveti, kako se znebiti 55-kilogramov težkega ženskega trupla, poroča New York Post.

Twitter
Policija je soproga izginule Briana Walsha aretirala zaradi oviranja preiskave izginotja.

Priprt zaradi preprodaje ponarejenih umetnin

Brian Walshe je bil sicer, še preden so ga začeli povezovati z izginotjem soproge, v hišnem priporu zaradi očitkov, da je leta 2018 prodal dve ponarejeni sliki Andyja Warhola, ki ju je ukradel »prijatelju« v Južni Koreji. Oškodovanec Ron Rivlin, lastnik galerije Revolver v Los Angelesu, ki je kupil sliki za 80 tisoč dolarjev, je za CBS Boston povedal, da je v trenutku, ko je videl umetnini na lastne oči, spoznal, da gre za ponaredek. Walsha je označil za izjemno šarmantnega in uglajenega človeka, a pretkanega manipulatorja, »kandidata za oskarja«.