Grozodejstvo v Enochu

V hiši jih je pričakalo osem trupel, med mrtvimi tudi pet otrok

R.T.
5. 1. 2023, 18.54
Posodobljeno: 5. 1. 2023, 19.53
Deli članek:

Iz ZDA poročajo o grozljivki. V družinski hiši v zvezni državi Utah je bilo umorjenih osem oseb, vključno s petimi otroki.

Facebook
Družina Haight.

Grozodejstvo se je odvilo v hiši v Enochu, odročnem kraju s približno 8000 prebivalci na jugu ameriške zvezne države Utah. Podrobnosti o dogodku so še skope, policisti pa za zaenkrat niso postregli z morebitnim motivom za dejanje. Prav tako sprva ni bilo znano, v kakšnem razmerju so bile posamezne osebe v hiši, a naj bi šlo za eno družino. Policisti so v prvi izjavi za javnost pojasnili le, da včeraj v hiši našli osem trupel, med mrtvimi pa je tudi pet otrok. Vsi so bili ustreljeni. Tja so se sicer odpravili, da bi preverili, če je z družino vse v redu. Šlo je za »rutinski pregled,« ki se običajno izvede, kadar prejmejo klic oziroma prijavo, da nekoga že nekaj časa ni bilo na spregled. 

»Naša skupnost je trenutno pretresena. Čutijo izgubo, bolečino, imajo veliko vprašanj,« je pojasnil župan Rob Dotson, ki je dodal, da so družino v kraju dobro poznali in da čakajo na podrobnejše informacije policije. Na dogodek se je odzval tudi guverner Utaha Spencer Cox, ki je vsem, ki jih je »nezaslišano nasilje« prizadelo, izrekel globoko sožalje.

Policija je medtem prebivalce pomirila, da nevarnosti za lokalno skupnost ni, kar pomeni, da sumijo na umor in samomor, kar so pozneje že potrdili lokalni mediji. Tako naj bi šlo za pripadnike cerkve Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni, torej mormone. Po njihovih navedbah so policisti že potrdili, da je glava družine, 42-letni Michael Haight, sicer zavarovalniški agent, ustrelil preostale člane družine in si nato sodil sam. V pokolu so umrli njegova 40-letna soproga Tausha, njena 78-letna mama Gail ter njunih pet otrok. Njihovih imen niso razkrili, a gre za tri hčerke, stare 17, 12 in 7 let, ter dva sinova, stara 7 in 4 leta.

Po poročanju KSL, ene vodilnih televizijskih postaj v Utahu, naj bi Haight nedavno zapustil svojo službo, njegova soproga pa naj bi 21. decembra vložila zahtevo za ločitev.