PREDRZNA TATVINA

Kar mimo starejše gospe vstopila v hišo in jo okradla

M. T. V.
7. 11. 2022, 14.19
Posodobljeno: 7. 11. 2022, 14.25
Deli članek:

Hrvaška državljana iz hiše v okolici Kidričevega ukradla gotovino in zlatnino, čeprav ju je lastnica podila ven.

Profimedia
Kljub opozorilom gospe sta tatova kar mimo nje vstopila v hišo.

V začetku novembra je v dopoldanskih urah do hiše v okolici Kidričevega prišla ženska in starejšo gospo, ki je bila takrat doma, najprej povprašala, kje so ostali družinski člani, nato pa jo prosila za kozarec vode. Ko ga je gospa želela natočiti, je neznana ženska kar sama vstopila v hišo in jo začela spraševati, kje spi, pri tem pa brskala po njenih omarah. Čeprav je gospa žensko opozorila, da tam nima kaj početi, je ta odšla še v drugo nadstropje, medtem pa je v hišo vstopil še neznani moški, očitno ženskin pajdaš.

Prestrašena gospa očitno ni mogla ali upala ukrepati, moški in ženska pa sta nato po nekaj časa hišo zapustila sama. Policijo so o dogodku kasneje obvestili družinski član, ki so prišli domov in ugotovili, da sta neznanca iz hiše odnesla gotovino in zlatnino.

Policisti PP Gorišnica so v okolici Gorišnice kmalu ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih označb z dvema hrvaškima državljanoma, ki sta ustrezala opisu osumljencev. Med zbiranjem obvestil so opazili, da je eden od osumljencev odvrgel predmet, ki bi lahko izviral iz kaznivega dejanja. Policisti so oba tujca pridržali, sledi kazenska ovadba. 

Policija ob tem svetuje: bodite pozorni na sumljiva vozila in osebe v okolici svojega doma ter o tem obvestite policijo na telefonsko številko 113; vedno zaklepajte vrata, zapirajte okna in doma ne hranite večjih vsot denarja; neznancev ne spuščajte v svoj dom; pogovor z njimi opravite na varni razdalji; v pogovorih s sumljivimi osebami vzbudite prepričanje, da niste sami doma; ko vas ni doma, imejte v hiši oziroma stanovanju prižgano luč in se dogovorite s sosedi, naj bodo pozorni tudi na vaš dom.