resnica ali špekulacija?

Kremelj ni želel komentirati poročil, da sta se ZDA in Rusija pogovarjali o vojni v Ukrajini

E. J.
7. 11. 2022, 14.30
Posodobljeno: 7. 11. 2022, 14.42
Deli članek:

Dmitrij Peskov je še dodal, da Rusija ostaja "odprta" za pogajanja, Kijev pa zavrača pogajanja z Moskvo.

Profimedia
Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov ne želi komentirati, ali sta se Kremelj in Washington res pogovarjala, da bi zmanjšali tveganje, da bi vojna v Ukrajini prerasla v jedrski spopad.

Iz Kremlja niso želeli komentirati članka Wall Street Journala, kjer so zapisali, da je imel Washington zaupne pogovore z najvišjimi ruskimi uradniki o izogibanju nadaljnjemu stopnjevanju vojne v Ukrajini.
Wall Street Journal poroča, da je ameriški svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan govoril s sodelavci ruskega predsednika Vladimirja Putina v upanju, da bodo zmanjšali tveganje, da bi vojna v Ukrajini prerasla v jedrski spopad.

profimedia
Ameriški svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan naj bi govoril s sodelavci ruskega predsednika Vladimirja Putina, poroča Wall Street Journal.

"O tej objavi nimamo ničesar za povedati," je novinarjem dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. "Še enkrat ponavljam, da obstajajo ’resnični članki’, vendar pa je večina člankov čista špekulacija," je dejal Peskov in novinarjem naročil, naj se obrnejo na Belo hišo oziroma na časopis, ki je to objavil.

Peskov je dodal, da Rusija ostaja "odprta" za pogajanja, Kijev pa zavrača pogajanja z Moskvo. V zadnjih mesecih je bilo malo javnih stikov na visoki ravni med ameriškimi in ruskimi uradniki, saj je Washington vztrajal, da vsi pogovori o koncu vojne v Ukrajini potekajo med Moskvo in Kijevom.