Zanimivosti

Ko je vaš kosmati prijatelj brez apetita, morate narediti TO!

Oglasno sporočilo
7. 11. 2022, 14.18
Posodobljeno: 11. 11. 2022, 10.42
Deli članek:

Se vam je kdaj zgodilo, da vaš hišni ljubljenček ni želel jesti hrane, ki ste mu jo pripravili, pa je bil kljub temu lačen? Morda je to zato, ker mu hrana preprosto ne paše ali pa je – izbirčen. Kaj lahko naredite v tem primeru?

Ko je vaš kosmati prijatelj brez apetita, morate narediti TO!

Se vam je kdaj zgodilo, da vaš hišni ljubljenček ni želel jesti hrane, ki ste mu jo pripravili, pa je bil kljub temu lačen? Morda je to zato, ker mu hrana preprosto ne paše ali pa je – izbirčen. Kaj lahko naredite v tem primeru?

Niste edini, ki se spopadate s takšno težavo!

Včasih se zgodi, da hrana nekaterim hišnim ljubljenčkom preprosto ne ustreza. In ne, to morda ni zaradi tega, ker bi bil izbirčen, ampak razlogi lahko tičijo drugje. Pomislite, kaj vse gre lahko narobe. Strokovnjaki v Mr. Petu svetujejo, da poiščete pravi razlog.

Je vaš kuža izbirčen in kljub temu, da je lačen ne želi jesti?

V naravi so psi dneve preživljali z iskanjem hrane. Med iskanjem hrane so veliko prehodili in se tako zaposlili, sedaj pa se psi za svojo hrano ne trudijo več in ponujena jim je brez napora. Kužku zato lahko hitro postane dolgčas, saj njegovi naravni nagoni niso potešeni. Rešitev za to je lahko izbira kvalitetnejše hrane, ki je boljšega okusa, hkrati pa psičku ponudite tudi kvalitetno miselno in fizično zaposlitev.

1) Menjava za kvalitetnejšo hrano in priporočljive količine hrane

Priporočamo vam izbiro briketirane pasje hrane, ki ima višjo vsebnost mesa, vsebuje več naravnih sestavin in je brez barvil in arom – takšna hrana je okusnejša in poteši potrebo po vseh potrebnih hranilih. Kljub menjavi pa se lahko zgodi, da se jo bo psiček kmalu naveličal, v kolikor mu ne boste nudili ustrezne zaposlitve in spodbudili naravnih nagonov. Neješčnost se lahko pojavi tudi zato, ker ima pes hrano neprestano na voljo ali pa dobiva prevelike dnevne obroke. Za potrebno dnevno količino obroka se lahko orientirate po prehranski tabeli, ki je zapisana na embalaži vse pasje hrane.

Če še vedno ne veste, katera bo prava, dovolite, da vam pomagajo strokovnjaki v Mr. Petu ali pa najboljše za vašega ljubljenčka poiščite na spodnjih linkih.

Izbor pasje suhe hrane z več mesa 

Izbor pasje mokre hrane z več mesa

2) Popestritev obroka - odlična izbira za izbirčne pse!

Tudi lastniki se včasih sprašujemo kako okusni so v resnici suhi in na pogled ne preveč privlačni briketi. Kužku lahko tako pomagate z dodatki, ki bodo osnovni obrok popestrili in ga naredili okusnejšega! Izbirate lahko med široko izbiro mokre pasje hrane v obliki konzerv, paštet, koščkov mesa v omaki ali juh, odlična izbira pa so tudi posebno okusni posipi iz 95% mesa, ki so še posebej namenjeni izbirčnim pasjim gobčkom s slabim apetitom.

3) Mentalna in fizična zaposlitev.

Včasih pomaga že če kužku hrano ponudite po sprehodu, ko se je fizično utrudil ali pa mu hrano ponujate kar iz roke že med samim sprehodom. Pomembno je, da se s svojim kužkom čim več ukvarjate in mu tako nudite čim več aktivne zaposlitve. Hrano kužku lahko ponudite tudi v miselni igrači ali noskalni podlagi, poleg naravnega nagona mu boste s tem vklopili tudi možgančke in ga mentalno utrudili.

In kaj se je zgodilo s pekižanom Srečkom?

Ne morem verjeti, prejšnji teden sem prvič obiskal trgovino Mr.Pet. Prodajalcem tam sem malo potarnal, slišali pa so tudi moj kruleči želodček. Po krajšem pogovoru, so se mojega problema lotili strokovno in mi svetovali, da poskusim trenutno hrano zamenjati in zmanjšam količino dnevnih priboljškov – tukaj sem jih pogledal kar malo postrani! Ugotovili smo, da je moja trenutna hrana čisto prav neokusna in mi priporočili hrano z veliko mesa in naravnih sestavin ter brez umetnih konzervansov, barvil in arom. Hkrati pa so mi svetovali, da si hrano »skrijem« v interaktivne igrače ali pa svoj obrok pojem kar vmes ko gremo na sprehod. Končno imam spet ogromno energije za stvari, ki me do sedaj sploh niso zanimale. Saj veste - prazna vreča ne stoji po konci!