popustil je viseči most

VIDEO: V Indiji rešujejo ujete na zrušenem mostu, vsaj 60 ljudi je umrlo

M. T. V.
30. 10. 2022, 17.13
Posodobljeno: 30. 10. 2022, 18.24
Deli članek:

V trenutku, ko je viseči most za pešce popustil, je bilo na njem okoli štiristo ljudi, več sto jih je omahnilo v reko, številni pa so obviseli na polomljeni in napol potopljeni konstrukciji.

Profimedia
V Indiji se je zrušil most, ki so ga pravkar prenovili.

V indijski državi Gujarat je v mestu Morbi nenadoma popustila konstrukcija visečega mosta čez reko Macchu. Na mostu je bilo takrat okoli štiristo ljudi, saj so v okviru verskega festivala  izvajali obrede, poroča BBC, več sto jih je padlo v vodo, številni pa so obviseli na podrtem mostu. Izbruhnil je velik kaos, ljudje na napol potopljenem mostu so kričali in jokali, ko so se oklepali konstrukcije, ki je še ostala nad vodo. Pomagati so jim skušali mimoidoči, preden so na prizorišče prišli reševalci. Hkrati je potekala tudi reševalna akcija tistih, ki so popadali v vodo. Zaenkrat je potrjenih že 60 smrtnih žrtev, število pa lahko še naraste, saj po poročanju medijev še vedno pogrešajo okoli sto ljudi, ki jih iščejo tudi potapljači.

Gre za 230 metrov dolg most, ki je bil zgrajen v 19. stoletju med britansko vladavino Indiji in je bil velika turistična atrakcija. Most so pravkar prenovili in pred petimi dnevi znova odprli za javnost.