tragedija na dopustu

Potrjeno: na Kreti skala ubila slovensko turistko in ranila njenega 8-letnega sina

M. T. V./STA
30. 10. 2022, 12.20
Posodobljeno: 30. 10. 2022, 16.13
Deli članek:

Nad hotelom Markos Studios na Kreti se je ponoči s pobočja odlomila večja skala in ubila 47-letno slovensko turistko ter poškodovala njenega sina, ko sta spala v eni izmed dveh hotelskih sob, ki sta bili porušeni.

Markos Studios
Hotel je zgrajen v hrib, skala je padla na dve obi skrajno desno.

O identiteti umrle ženske je zavladalo nekaj zmede, saj mediji najprej niso bili enotni, nekateri so pisali, da gre za Čehinjo, drugi za Latvijko, Reuters pa je že od začetka navajal, da je umrla turistka Slovenka. Zdaj so ugibanja končana, saj je naše ministrstvo za zunanje zadeve potrdilo, da je v nesreči žal res umrla Slovenka.

Nesreča se je zgodila malo po polnoči, ko se je s pobočja nad hotelom zaradi zemeljskega plazu odtrgala velika skala in padla na poslopje s sobami na plaži Agia Fotia na vzhodu Krete, poročanje javne radiotelevizije ERT povzema AFP. Skala je uničila dve hotelski sobi, v eni od teh je spala Slovenka s svojim sinom, medtem ko je njen mož spal v drugi sobi. Vsi trije so bili pokopani pod ruševinami. Družina je bila na počitnicah na Kreti in naj bi se prav danes vračala od tam.

Petdeset reševalcev se je več ur trudilo, da so iz ruševin potegnili najprej nepoškodovanega 51-letnega očeta, nato še fantka, ki je imel nogi stisnjeni med ruševinami, zato so ga s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, nato pa so našli še truplo turistke.  Predsednik lokalnega združenja hotelirjev George Vardakis je za grško agencijo ANA zatrdil, da na mestu, kjer se je zrušila skala, ni nič kazalo na možnost tovrstne nesreče.

Slovensko veleposlaništvo v Atenah je že v stiku z možem umrle oz. očetom poškodovanega otroka in mu bo nudilo vso pomoč pri organizaciji vrnitve v domovino in prevozu posmrtnih ostankov umrle.

Profimedia
Hotel se nahaja na plaži Agia Fotia.