osumljena še enega ropa

Prijeta oborožena roparja bencinskega servisa v Šempetru pri Gorici

M. T. V.
30. 10. 2022, 14.27
Posodobljeno: 30. 10. 2022, 14.32
Deli članek:

Italijanska državljana sta ušla na italijansko stran, a so ju tam izsledili italijanski policisti in predali slovenskim kolegom.

Pixabay
Fotografija je simbolična

Včeraj dopoldan sta dva moška oropala enega od bencinskih servisov v Šempetru pri Gorici. Do bencinskega servisa sta se pripeljala z motornim kolesom oz. skuterjem italijanskih registrskih številk, s čeladama na glavi vstopila v prodajalno, odrinila uslužbenca za prodajnim pultom ter mu zagrozila, eden s pištolo, drugi z nožem. Eden od storilcev je nato iz blagajne ukradel gotovino, nato pa sta se storilca odpeljala proti središču mesta oziroma proti italijanski meji. Med ropom na srečo ni bil poškodovan nihče na bencinskem servisu.

Na kraj dogodka je kmalu prišlo več policijskih patrulj in kriminalisti, o pobeglih roparjih so obvestili tudi pristojne italijanske varnostne organe. Storilca kljub begu nista prišla daleč, saj so ju kmalu izsledili italijanski varnostni organi na območju Republike Italije blizu državne meje s Slovenijo in o tem obvestili slovensko policijo. »Ugotovljeno je bilo, da sta kaznivega
dejanja utemeljeno osumljena dva državljana Italije, stara 23 in 54 let, z območja Furlanije-Julijske krajine,« so sporočili PU Nova Gorica.

»Glede na dosedanje izsledke preiskave ne izključujemo možnosti, da sta oba osumljenca povezana z nedavnim oboroženim ropom v nastanitvenem objektu v središču Šempetra pri Gorici, ko sta dva zamaskirana moška v torek, 25. oktobra zvečer, od uslužbenke recepcije zahtevala gotovino in svojo zahtevo podkrepila s pištolo. Storilca sta odtujila nekaj sto evrov gotovine, kasneje pa se je za njima izgubila vsakršna sled. Policija ta primer oboroženega ropa še preiskuje, zato vse občane, ki bi glede torkovega ropa v nastanitvenem objektu v Šempetru pri Gorici Policiji lahko nudili koristne dodatne informacije pozivamo, da o tem obvestijo policiste,« so še zapisali.