Umor

Groza v Parizu: V potovalnem kovčku našli truplo 12-letne deklice

R.T.
15. 10. 2022, 16.05
Posodobljeno: 15. 10. 2022, 19.03
Deli članek:

Francoski kriminalisti preiskujejo umor 12-letne deklice. Njeno truplo so včeraj v nočnih urah našli v kovčku nedaleč od njenega doma.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Informacije o zločinu, ki se je včeraj odvil v 19. okrožju Pariza, so še skope. Zaenkrat je znano, da so organi pregona v nočnih urah nedaleč od stanovanjske zgradbe, v kateri je deklica živela, našli kovček. V njem se je nahajalo njeno truplo. Po poročanju francoskih medijev je iskalno akcijo sprožil dekličin oče. Postal naj bi zaskrbljen, ko se hčerka ni vrnila iz šole, na kar je opozoril svojo soprogo, slednja pa se je nemudoma odpravila na policijo.

Kriminalisti so po najdbi trupla območje nemudoma zavarovali, na kraj pa so prispeli forenzični izvedenci. Uradne informacije o vzroku smrti 12-letnice še niso znane, a kriminalisti primer obravnavajo kot kaznivo dejanje umora, v okviru preiskave pa so aretirali že šest oseb. Med aretiranimi naj bi bil tudi moški, ki je našel kovček in poklical policijo. Tri naj bi aretirali že ponoči v bližini kraja najdbe trupla. Zjutraj naj bi aretirali še neko žensko, popoldne pa še dva moška. 

Kot poroča pariški časnik Le Parisien, je s posnetkov nadzornih kamer razvidno, da je deklica ob približno 15. uri vstopila v zgradbo, v kateri je živela, nato se je za njo izgubila vsaka sled. Njeno truplo so odkrili ob približno 23. uri, kaj se je dogajalo v vmesnem času, pa zaenkrat ostaja skrivnost. So pa kamere v nočnih urah posnele neko žensko, ki je iz zgradbe s težavo vlekla potovalni kovček, na las podoben tistemu, v katerem so našli truplo. Po neuradnih informacijah francoske televizije BFMTV naj bi imela deklica na predelu vratu več ureznin. Njeno truplo so poslali na obdukcijo.