Iz krempljev pošasti

Več kot mesec dni je bila ujetnica v njegovem brlogu, do sosedov je pritekla bosa, okoli vratu je imela ovratnico za pse

R.T.
15. 10. 2022, 14.34
Posodobljeno: 15. 10. 2022, 14.38
Deli članek:

Policija v ameriški zvezni državi Missouri preiskuje, ali ima Timothy Haslett Jr., ki je več kot mesec dni držal v ujetništvu 22-letno žensko, na grbi še več grozodejstev.

Clay County Sheriff's Office
Timothy Haslett Jr.

Iz njegovega brloga v kraju Excelsior Springs, predmestju Kansas Cityja, je prejšnji petek zbežala 22-letna ženska. Kot je pojasnila reševalcem, ki so jo prvi oskrbeli, jo je imel 39-letni Timothy Haslett Jr. več kot mesec dni zaprto v kleti njegove hiše, kjer jo je uporabljal za spolno sužnjo in jo mučil. Njene prve besede so bile že same po sebi pošastne, a je mladenka šla še dlje. Dejala je, da je njen mučitelj priznal, da je umoril njeni prijateljici.

Neimenovana žrtev je iz »hiše groze,« kot so jo hitro poimenovali ameriški mediji, uspela zbežati v času, ko je Haslett svojega otroka odpeljal v šolo. Tisto jutro 7. oktobra je bosa stekla do sosednje hiše, v kateri prebiva Lisa Johnson. Slednja je pojasnila, da je bila 22-letnica oblečena le v spodnje perilo iz lateksa, okoli vratu pa je imela kovinsko ovratnico za pse, s katere je visela kovinska žabica. Videti je bila podhranjena in v mizernem stanju. Vse, kar je uspela izustiti, so bile besede: »Pomagajte mi.« Kot je Johnsonova pojasnila za Daily Mail, ji je bilo na telesu videti, kaj vse je prestala. Bila je tudi močno dehidrirana, ne pa tudi umazana. »Dejala je, da jo je imel v ujetništvu, da je ni hotel izpustiti. In da jo bo ubil, da je ubil že njeni dve prijateljici,« je dodala Haslettova soseda. Ko je Johnsonova omenila, da bo poklicala policijo, je mladenka zbežala do naslednje hiše in ponovno prosila za pomoč. Tudi tam je pojasnila isto zgodbo, nato so na kraj končno prispeli policisti in reševalci ter jo odpeljali v lokalno bolnišnico.

Kot je pojasnila policiji, jo je moški z imenom Timothy na začetku septembra pobral v Kansas Cityju, od takrat pa je bila ujetnica v majhni sobi v njegovi kleti. Večino časa je imela na rokah in noga lisice, njen ugrabitelj pa jo je večkrat posili in jo tepel z bičem, kar so po navedbah policije potrdile tudi poškodbe na njenem telesu. Njeno zgodbo je potrdila tudi hišna preiskava, saj so v njegovi kleti odkrili točno tako sobo, kot jo je opisala žrtev. Zasegli so tudi več kosov orožja. Hasletta so aretirali še isti dan in je trenutno v priporu. Zaenkrat je obtožen posilstva, ugrabitve in napada, a bi se lahko obtožnica še podaljšala, saj je lokalna policija zdaj potrdila, da navedbe žrtve, tudi tiste o umorjenih prijateljicah, jemljejo »izjemno resno« in jih »aktivno preiskujejo.«