Redek primer

Kenguru ubil 77-letnika in napadel reševalce; nemirno žival naposled ustrelili policisti

J.V.
13. 9. 2022, 09.19
Posodobljeno: 13. 9. 2022, 09.27
Deli članek:

Moški v Zahodni Avstraliji umrl po napadu kenguruja, ki ga je imel kot hišnega ljubljenčka.

Profimedia
V Avstraliji živi okoli 50 milijonov kengurujev, ki lahko tehtajo do 90 kg in zrastejo do 2 m visoko.

Poškodovanega 77-letnika je v ponedeljek doma v Redmondu našel eden od sorodnikov. Ko so reševalci prispeli na podeželsko posest, pa se je kenguru spravil še na njih in jim preprečil oskrbo moškega, poroča BBC. Policija je bila nemirno žival prisiljena ustreliti. Na kraju dogodka pa je poškodbam kenguruja podlegel tudi 77-letni moški.

Julija je kenguru zlomil nogo 67-letni ženski v Queenslandu. Marca je triletna deklica utrpela hude poškodbe glavo po napadu v Novem Južnem Walesu.

V Avstraliji živi okoli 50 milijonov kengurujev, ki lahko tehtajo do 90 kg in zrastejo do 2 m visoko, urbani razvoj pa vse bolj posega v njihov življenski habitat. Toda napadi s smrtnim izidom so redki. To je prvi, o katerem poročajo v Avstraliji po letu 1936.

Kenguruji imajo "veliko orožij", kot so ostri zobje, kremplji in močne noge, je za Australian Broadcasting Corporation pojasnil strokovnjak za vedenje kengurujev Graeme Coulson"Vsekakor je lahko zelo nevarno, če so stisnjeni v kot ali v kakršni koli stiski." "Težava pri kengurujih in ljudeh je, da smo oboji pokončni živali, stojimo na svojih nogah in takšna pokončna drža je izziv za samca kenguruja."