Ugreznil se je v tla

Turist v Medulinu najel hišo, mastno plačal in se za vse skupaj obrisal pod nosom

R.T.
10. 8. 2022, 10.41
Posodobljeno: 10. 8. 2022, 10.45
Deli članek:

Žrtev prevare je bil 36-letni romunski turist, ki si je želel dopust preživeti v Istri.

Profimedia
Počitnikovati je želel v Medulinu.

Za najem hiše v istrskem naselju Medulin se je, kot se je izkazalo, precej nespametno dogovoril prek družabnih omrežij. Z osebo na drugi strani ekrana sta si v virtualni roki segla 23. julija, 36-letni romunski državljan pa je za najem počitniške hišice izkašljal nekaj tisoč kun, je po poročanju časnika Glas Istre potrdila puljska policija. Ko je nesrečnik s prtljago prispel na naslov, kjer bi moral dopustovati, se je oseba, s katero se je dogovoril za najem, ugreznila v tla. Na telefonske klice ni bilo odziva.

Puljska policija vse okoliščine dogodka še preverja, ob tem pa turiste poziva, naj bodo pri spletnem najemanju apartmajev ali počitniških hiš previdni. Svetujejo, naj pri posameznih nastanitvah, ki jih oglašujejo razna spletna mesta ali posamezniki na družabnih omrežjih, preverijo, ali obstajajo za te nastanitve že kakšne ocene. Preverijo naj tudi osebne podatke osebe, ki nastanitev oddaja, ter te podatke primerjajo s promocijskimi materiali za to nastanitev in se s tem prepričajo, da gre za osebo, ki je zanjo odgovorna.

Če je možno, naj se o tem, ali se nepremičnina resnično oddaja ter ali je oseba oziroma agencija, ki jo oglašuje, za to resnično pooblaščena, pred plačilom prepričajo tudi pri pristojnih institucijah. Žrtve tovrstnega kaznivega dejanja pa naj se nemudoma obrnejo na policijo.