Dolgoletni Putinov prijatelj

Steven Seagal snema dokumentarec o vojni v Donbasu: "Svet ne pozna resnice"

E. J.
10. 8. 2022, 10.14
Posodobljeno: 10. 8. 2022, 10.33
Deli članek:

Po poročanju ruskih režimskih medijev je Seagal v Donbas prispel kot "posebni predstavnik ruskega zunanjega ministrstva za humanitarne odnose z ZDA".

profimedia
Steven Seagal pravi, da bo pokazal svetu, kaj se dogaja v Donbasu. Na fotografiji je pred ruskim zunanjim ministrstvom.

Znani akcijski filmski igralec in režiser Steven Seagal snema dokumentarec o vojni v Donbasu, je na Telegramu zapisal vodja separatistov v Donecku Denis Pušilin, poroča hrvaški portal Index.

profimedia
Leta 2016 je ruski predsednik Vladimir Putin igralcu Stevenu Seagalu izročil ruski potni list.

Obiskal je ujetnike

"Govoril je z vojnimi ujetniki v priporu v Olenivki. Nekateri od teh ujetnikov so bili pred kratkim ubiti zaradi ciljanega raketnega napada ukrajinskih vojakov," je dodal Pushlin. "Steven je opazil, da 98 odstotkov tistih, ki govorijo o konfliktu v množičnih medijih, še nikoli ni bilo tukaj, zato svet ne pozna resnice. Želi spremeniti odnos do te vojne," je dejal Pušlin, poroča Tass.


Seagal je Putinov dolgoletni prijatelj

Po poročanju ruskih režimskih medijev je Seagal v Donbas prispel kot "posebni predstavnik ruskega zunanjega ministrstva za humanitarne odnose z ZDA".
Ameriški igralec, sicer dolgoletni Putinov prijatelj, je leta 2016 prejel ruski potni list, potem ko je izrazil podporo priključitvi Krima, pa je leta 2018 postal posebni odposlanec Rusije v ZDA. Seagal in Putin sta bila večkrat fotografirana skupaj, domnevno pa ju je povezala skupna ljubezen do borilnih veščin.
Leta 2021 se je igralec pridružil nominalno opozicijski politični stranki Pravična Rusija.