Zelo velika požarna ogroženost

Na obrobju Izole je nekdo kuril v naravi in povzročil požar

R.T.
23. 7. 2022, 09.46
Posodobljeno: 23. 7. 2022, 14.14
Deli članek:

V ekstremno sušnem obdobju je zaradi velike požarne ogroženosti prepovedano kurjenje v naravi. Kljub temu se danes zjutraj nekdo na obrobju Izole igral z ognjem.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Nekaj pred 7. uro je zagorelo v zaledju Izole, med naseljema Jagode in Livade. Izolski in koprski gasilci so pohiteli na kraj požara, ki je zajel približno 50 kvadratnih metrov trstičja, in ga pravočasno pogasili. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje so zapisali, da je bil požar posledica kurjenja v naravi, kar je v času velike požarne ogroženosti prepovedano. Kot da ne bi bile dramatične razmere na bližnjem goriškem Krasu dovolj veliko opozorilo, kaj se lahko zgodi, ko zagori v presušeni naravi.

Koprski gasilci se niso vračali, saj je čez dobre pol ure zagorelo še na Ulici Ivana Regenta v Piranu. V tem primeru je gorela trava na površini 50 kvadratnih metrov. Koprski, piranski in sečoveljski gasilci so požar hitro pogasili.

V soboto zvečer je zagorel tudi kup vej ob poti v ljubljanskem Mostecu. Ljubljanski gasilci so hitro pogasili požar, premetali kup ter pogasili posamezna žarišča. Kaj je bil vzrok požaru, še ni znano.