Groza pri sosedih

Pred klubom ubili profesionalnega boksarja, naslednji dan je nož vihtel njegov na smrt bolni oče

R.T.
18. 7. 2022, 18.05
Posodobljeno: 18. 7. 2022, 20.52
Deli članek:

V italijanskem pristaniškem mestu Anzio južno od Rima je v noči na nedeljo za posledicami nasilnega dejanja umrl 25-letni italijanski profesionalni boksar hrvaških korenin Leonardo Muratović. Za Muratovića oziroma »svetlolasega vikinga,« kot se je imenoval v boksarskem ringu, je bila usodna vbodna rana.

Facebook
Leonardo Muratović

V enem od klubov na plaži v mestu Anzio je v nedeljo malo pred 2. uro prišlo do spora zaradi neke punce. Posredovali so varnostniki, ki so iz kluba vrgli Muratovića, ki je bil tam z najboljšim prijateljem in še dvema puncama, ter drugo skupino, s katero se je sporekel. »Izročili so ga morilcem,« je glede dogajanja dejal Muratovićev brat Daniel. Prava groza se je namreč začela šele pozneje pred klubom. Tam je po navedbah očividcev druga skupina Muratovića obstopila in ga začela pretepati, pri čemer je eden med njimi izvlekel nož in ga zabodel v trebuh. Napadalci so pobegnili, Muratović pa je obležal v mlaki krvi. Umrl je med prevozom v bolnišnico.

A se s tem zgodba še ni zaključila. Policija je namreč v nedeljo zjutraj na pogovor poklicala Muratovićevo družino in očividce, med katerimi sta bila tudi varnostnika, ki sta v sporu v klubu posredovala. Tam se je odvila nova grozljivka. Muratovićev domnevno na smrt bolan oče je namreč izvlekel nož in pred očmi policajev zabodel oba varnostnika. Hudo poškodovana so ju prepeljali v bolnišnico, a njuni življenji nista ogroženi. Muratovićev oče se trenutno nahaja v preiskovalnem priporu, medtem ko italijanska policija morilca in njegove pajdaše še išče.

Po navedbah Daniela se je njegov brat pred časom preselil k sorodnikom na Hrvaško, a se je po vesti, da je oče zbolel za težko boleznijo, vrnil v rodno Aprilio.