Izkoristite svoj čas na zemlji

5 mitov, ki nam preprečujejo, da bi uživali polno življenje

Tanaaz
18. 7. 2022, 18.02
Posodobljeno: 18. 7. 2022, 18.03
Deli članek:

Čeprav so naše duše neskončne, brezčasne in brezmejne, v tem telesu in življenju resnično dobimo le eno priložnost, da si pridobimo želene izkušnje.

Profimedia
Ko razumete, da imate v sebi neomejeno silo, jo lahko uporabite, da vam pomaga krmariti skozi to dimenzijo.

Da bi kar najbolje izkoristili svoj čas na Zemlji, moramo živeti po svojih najboljših močeh. To od nas zahteva, da ne le stopimo v stik z namenom svoje duše, ampak tudi z neverjetnim potencialom, ki ga ponuja življenje.
Ko se je vaša duša odločila priti na Zemljo, je bila zelo navdušena nad izkušnjo vsega, kar vam življenje ponuja. Navdušena je bila nad okušanjem hrane, raziskovanjem države, povezovanjem z drugimi …
Vaša duša je bila neizmerno navdušena nad izkušnjo neverjetne rasti in preobrazbe, ki se pogosto zgodi, ko se vaša duša spusti na Zemljo v človeški obliki.
Prijetno vznemirjenje in pričakovanje pa je ob utelešenju pogosto pozabljeno in skozi življenje se gibljemo kot žrtev okolice ter ujeti v okoliščinah, ki so nam prišle na pot. Počutimo se omejene in ločene od svojega resničnega namena.
Če ste pripravljeni narediti nekaj sprememb in svoje življenje polno živeti, vam predstavljam pet mitov, ki jih morate zavreči.

1. MIT
Poznati morate svoj namen
Veliko ljudi se ujame v past iskanja svojega namena. Tedne, mesece in celo leta preživijo, da bi našli, za kaj so bili dani na to zemljo. A prava resnica v tem iskanju je, da vaš namen ni zunaj vas, temveč v vas.
Vaš namen teče skozi vas in na koncu ste to vi. Vaš namen je, da ste pristni, in bolj ko boste lahko začeli biti zvesti sami sebi, bolj boste lahko ustvarili in živeli namensko življenje.
Ko začnete delovati z mesta pristnosti, vas bodo seveda pritegnile stvari, do katerih čutite strast, in stvari, ki jih radi počnete. Če se najprej povežete s samim seboj in ste zvesti sami sebi, se vse ostalo preprosto postavi na svoje mesto.

2. MIT
Biti moram pozitiven
Navidezno negativna čustva so naravna, normalna in del življenja. Samo zato, ker občasno razmišljate negativno, še ne pomeni, da ste slabi ali manj »duhovni«.
Trik je v tem, da se ne navezujete na svoje misli, kar velja tako za pozitivno kot za negativno razmišljanje. Ko se navežete na svoje misli in se jih držite, lahko postanejo destruktivne. Toda preprosto imeti negativne misli ter občutiti jezo, bes ali frustracijo, je normalno in zdravo in tega ne bi smeli zatrti.
Bolj pomembno je, da izrazite, kako se resnično počutite, in se naučite, kako se spopasti z vsemi vrstami čustev.

3. MIT
Ne bi si smeli želeti denarja in materialnega bogastva
Dejstvo je, da za preživetje na tem planetu potrebujemo denar. Daje nam občutek varnosti in udobja ter je nujen za naše fizično zdravje in dobro počutje. Denar nam omogoča tudi nakup izkušenj in materialnih predmetov, ki nam lahko pomagajo pri razvoju ali celo prinašajo užitek.
Nič ni narobe, če se odprete izobilju in vesolju ter drugim date vedeti, kaj potrebujete, in če navedete svojo vrednost ter zahtevate plačilo za svoj čas ali storitve.

3. MIT
Kaznovani ste zaradi svoje slabe karme
Nekateri ljudje verjamejo, da mora biti duša na Zemlji »kaznovana« za vse slabe ali napačne stvari, ki so se zgodile v prejšnjih življenjih. Na karmo se pogosto gleda kot na merilo dobrih in slabih stvari, ki jih je naredila vaša duša, ter kako bodo zaradi tega ravnali z vami.
A vendar ne verjamem, da ste za svojo slabo karmo kaznovani tako, da se vam zgodijo slabe stvari. Sploh ne verjamem, da podedujete »slabo« karmo. Vsi imamo karmo, a ta ni ne dobra ne slaba, ampak je.
Karma je preprosto vzročno-posledična energija, ki izvira iz vsega, kar počnete, in vsega, kar ste počeli iz prejšnjih življenj. Vaša karma v vaše življenje ne prinaša »slabih« ali »nesrečnih« izkušenj, ampak poudarja lekcije, ki se jih mora vaša duša naučiti.
Vesolje vas ne kaznuje, ampak preprosto pošilja izkušnje, ki vam pomagajo rasti v vaše najvišje dobro in najvišje dobro drugih.

5. MIT
Niste neomejeno bitje
Če bi na življenje gledali skozi svojih pet čutil, bi opazili meje. Videli bi, da ste omejeni s svojim fizičnim telesom, s sposobnostjo svojega uma in omejeni glede tega, kako se lahko premikate in kaj lahko storite.
A v duhovnem svetu meja ni. Čeprav morda ne boste mogli leteti ali dolgo zadrževati diha pod vodo, je v vas sila, ki je neomejena. In če se tega spomnite, vam lahko pomaga uresničiti vse vaše upe, cilje, sanje in želje.
Ko boste na življenje gledali iz svojega šestega čuta, boste začeli videti, da je življenje resnično neomejeno in da ni ničesar, česar ne morete doseči – morda boste potrebovali pomoč drugih ali celo pomoč tehnologije, vendar ne obstaja nič, česar ne morete storiti.
Morda ne boste mogli uporabiti vse te neomejene sile v sebi v svojem budnem življenju, toda preprosto zavedanje, da je tam, vam bo omogočilo premikanje gora v katerokoli smer, za katero čutite, da ste nanjo poklicani.