Umor

Ni več upanja, našli so truplo pogrešane 17-letnice

R.T.
18. 7. 2022, 17.17
Posodobljeno: 18. 7. 2022, 17.19
Deli članek:

Nemška policija je danes sporočila tragično vest. Pogrešano 17-letnico, ki je prejšnji teden izginila v domačem Aspergu, so našli mrtvo.

Polizei Ludwigsburg
Tabitha E.

17-letna dijakinja Tabitha E. iz kraja Asperg v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg je prejšnji torek zapustila domačo hišo in izginila. Pred odhodom je staršem dejala, da odhaja v bližnji Ludwigsburg po nakupih, kamor da se bo odpeljala z avtobusom. Ker se ni vrnila domov, sta jo starša razglasila za pogrešano. Lokalna policija je nato v petek začela obsežno iskalno akcijo, ki pa se je končala brez uspeha.

Z iskanjem so nadaljevali tudi v soboto, pri čemer so si pomagali tudi z droni, helikopterji in iskalnimi psi. Prečesavali so predvsem del gozda v bližini vodnega stolpa na območju doline Leudelsbach, ki se nahaja v neposredni bližini Asperga. Istega dne so v povezavi z izginotjem na njegovem domu aretirali 35-letnega moškega, a so bile podrobnosti o aretaciji skope. V nedeljo so nato na območju gozda le našli truplo, nemška policija pa je danes razkrila, da gre za pogrešano 17-letnico, kar je potrdila obdukcija.

35-letni Sirec, ki ga sumijo umora, je pristal v priporu, zaenkrat pa ni znano, ali je dejanje priznal.