Pretresljivo

Pri sosedih v prezračevalnem jašku našli truplo neznanega moškega

S.R.
10. 6. 2022, 12.17
Deli članek:

Dunajska policija obravnava nenavaden primer smrti moškega, ki je umrl v prezračevalnem jašku ene od tamkajšnjih še nedokončanih zgradb.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na območju stanovanjske stavbe v dunajskem okrožju Meidling, ki je sicer šele v začetni fazi gradnje, so včeraj popoldne v prezračevalnem jašku našli truplo neznanega moškega. Truplo so v jašku približno tri nadstropja nižje opazili tamkajšnji delavci, odgovorni za gradnjo, poročajo avstrijski mediji.

Preiskava primera je zdaj v rokah dunajskih kriminalistov, ki so pojasnili, da zaenkrat ni znakov kaznivega dejanja. Razkrili so tudi, da je imel moški, ki so ga izvlekli iz jaška, v rokah baterijsko svetilko in lomilko, tako imenovani pajser, zato ne morejo izključiti možnosti, da je šlo za vlomilca. Identiteto moškega še ugotavljajo, a je že znano, da ne gre za kakšnega od tamkajšnjih delavcev. Sprva so tudi sami pomislili, da gre za enega od njihovih kolegov, a so njihove zle slutnje razblinili reševalci, ki so se spustili do trupla. Kot so pojasnili, je bil moški mrtev že dlje časa.