Mehke, trde, denar

Na severovzhodu Slovenije odkrili več prepovedanih substanc

R.T.
10. 6. 2022, 12.22
Posodobljeno: 10. 6. 2022, 12.33
Deli članek:

Minuli torek so kriminalisti opravili tri hišne preiskave pri 36-letnem osumljencu iz Ljubljane, ki je začasno bival na območju Gornje Radgone in pri 27-letni osumljenki iz območja Ormoža.

PUMS
Policisti niso zasegli "le" posušeno konopljo, ampak tudi "trše" substance.

Pri obsežni in plodni preiskavi so moči združili murskosoboški kriminalististi in policisti iz Murske Sobote, Maribora in Ljubljane. Med hišnimi preiskavami so odkrili večje količine različnih prepovedanih drog. Katerih? 

PUMS
Policisti so zasegli tudi gotovino, za katero se navadno ženejo preprodajalci.

Šlo je za približno 7 kilogramov konoplje, približno 200 gramov kokaina, nekaj več kot 400 gramov heroina in nekaj neimenovanih pripomočkov, povezanih s preprodajanjem drog. Kjer pa je droga, tam je seveda tudi denar, ki je pri tovrstni trgovini navadno glavni motivator. Tega so policisti našli in zasegli v skupni vrednosti kar 18.545 evrov.

Ob ulični prodaji zasežene količine substanc bi osumljenec lahko pridobil premoženjsko korist v vrednosti najmanj 50.000 evrov. 36-letni osumljenec je bil kazensko ovaden in priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti. Kaj pa se je zgodilo z dekletom iz Ormoža, o tem policisti ne poročajo.

PUMS
Policisti so zasegli drogo in gotovino.