Top flop tedna

Za mačka v žaklju ob 45 evrov mesečno

J.V.
23. 5. 2022, 20.45
Deli članek:

Posebni primeri z druge strani črke zakona, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo.

Profimedia
/

10. Kranjski policisti so obravnavali prijavo »suma razkazovanja orožja na javnem kraju«. Na podlagi podanega opisa so moškega izsledili, vendar pri sebi ni imel orožja ali drugih nevarnih predmetov.

9. Na bencinskem servisu v Kopru je 43-letni moški, očitno pod vplivom alkohola, razgrajal v prodajalni. Policisti so mu najprej izdali plačilni nalog, ker pa je divjanje nadaljeval, so odredili pridržanje. Odpuščen je bil trezen, s plačilnim nalogom.

8. Z delovišča pri Gorenjem Gradišču pri Šentjerneju je nekdo ukradel 70 betonskih robnikov in 30 vreč cementa. Škode je za 600 evrov.

7. Ob jezeru v Velenju je nekdo vlomil v sanitarije v kampu. Ukradel je več kopalniških armatur, električni števec ter več stikal in odpadnih bakrenih cevi.

6. V Sočergi je neznani pes ugriznil otroka, potem pa še njegovo mamo. Lastnica bo prejela plačilni nalog.

5. V Celju je neznanec iz drogerije v trgovskem centru ukradel 19 parfumov v skupni vrednosti skoraj dva tisoč evrov.

4. Lastnik bovling centra Senovo je na družbenem omrežju Facebook objavil videoposnetek, s katerega je razvidno, da so vandali, ki so se znesli nad lokalom, razbili skoraj vse. »Razpisujem nagrado, da mi najdete človeka, ki je tole naredil. Glejte to. Tukaj so se posrali, poscali, takole ...« je opisal.

3. V Aleji velikih v Gornji Radgoni so neznanci z rumenim sprejem onečedili kip generala Maistra in še sedem drugih kipov.

2. Na območju Gorč je neznani storilec poškodoval najmanj 25 smrek, s katerih je olupil lubje. Škode je za dva tisoč evrov, policija dogodek obravnava kot kaznivo dejanje poškodovanje tuje lastnine.

1. Na družbenih omrežjih se je pojavila mamljiva ponudba, in sicer za odkup nedostavljenih  paketov po dva evra. Spletna goljufija prikazuje kup različnih predmetov, ki naj bi jih dobili zgolj za dva evra. Potem ko posameznik posreduje svoje bančne podatke, pa mu vsakih 14 dni z računa trgajo 45 evrov, so opozorili prek Facebooka, na profilu Varni na internetu. V besedilu, ki se na družbenih omrežjih prikazuje kot sponzorirana objava, je zapisano, da gre za dražbo Pošte Slovenije.

***FLEHA Top flop tedna / »Sponzorirani oglas Pošte Slovenije«, ki je navadna goljufija POUDARK V Aleji velikih v Gornji Radgoni so neznanci z rumenim sprejem onečedili kip generala Maistra in še sedem drugih kipov. CIFRA 25 smrek je na območju Gorč poškodoval neznanec; z dreves je olupil lubje.***