Blaž Švab

Že šest »tamalih« modrijanov in modrijank

Eva Jandl
23. 5. 2022, 21.00
Deli članek:

Pevec Modrijanov, televizijski voditelj, producent in očka dveletnega Leva pravi, da je trenutno vpet v več projektov, zaradi katerih se stalno giblje po Sloveniji, zato so nekaj časa skupaj na Štajerskem, potem v Ljubljani in še kje drugje.

osebni arhiv
Blaž Švab

Poleg tega, da ste voditelj, ste tudi eden od dveh scenaristov oddaje V petek zvečer. Kako potekajo priprave na tako oddajo? Se je že kdaj zgodilo, da napovedani gostje niso prišli?

Z oddajo V petek zvečer smo startali, ko je bila epidemija na vrhuncu; šele zdaj vidim, da nas je gnala res močna volja in želja, da bi ljudem dali nekaj domačega razvedrila. Kmalu se je v ekipi zgodila res neverjetna kemija, kar so lahko začutili tudi gledalci.

Sašo Radej
Tudi zasebno so Modrijani prijatelji ter se radi in veliko družijo.

Kmalu bo že 20 let od prve Noči Modrijanov, kako se je spominjate? Lahko pričakujemo še kakšno Noč Modrijanov, morda letos ali prihodnje leto?

Takoj ko se razmere stabilizirajo, se bomo znova začeli poigravati z idejo o Noči Modrijanov. Zelo veliko igramo, česar smo zelo veseli, tudi zaradi kondicije, ki smo jo že na novo pridobili, razmišljati o novi Noči Modrijanov pa je vseeno nekoliko preuranjeno.

Svojo zasebnost skrbno čuvate, vseeno pa vemo, da ste pred epidemijo postali oče sinu Levu. Ste aktiven očka, preživljate čas s sinom – greste z njim na igrišče, sprehod, ga hranite, uspavate ...?

Sem zelo dejaven očka. Veliko smo skupaj.

Radi pojete sinu oziroma z njim? Za katero pesem vas največkrat prosi, da mu jo zapojete? Ste kdaj razmišljali, da bi posneli tudi ploščo s pesmicami za otroke, zdaj ko ste starš?

Naš Modrijan Rok Švab je ustvaril izjemno priljubljeno pobarvanko za najmlajše, pobarvanko s slovenskimi ljudskimi pesmimi, h kateri je priložil tudi zgoščenko s posnetimi ljudskimi pesmimi.

Modrijani imate zdaj vsi otroke, kajne? Koliko jih je skupaj? Se kdaj srečate prav vsi, skupaj s partnericami in otroki?

Veliko se srečujemo in radi se družimo. Tamalih Modrijanov in Modrijank pa je že šest.

Menda načrtujete selitev iz Štajerske proti Ljubljani, zakaj ste se odločili za to?

Trenutno sodelujem pri veliko delovnih projektih. Komaj čakam, da jih predstavim. Res zastavljamo lepe nove zgodbe. Da smo lahko z družino veliko skupaj, smo zelo prilagodljivi. Zato smo nekaj časa skupaj na Štajerskem, nekaj časa skupaj v Ljubljani ali pa še kje drugje.

Osebni arhiv/Radio Veseljak
Blaž Švab se ne sprošča le na odru, ampak mu je v velik užitek tudi delo na vrtu.