37-krat zabodena

So po skoraj 30 letih le dobili morilca 7-letne deklice?

R.T.
23. 5. 2022, 19.48
Posodobljeno: 23. 5. 2022, 19.51
Deli članek:

Moški je bil obtožen umora deklice, katere truplo je bilo pred skoraj 30 leti najdeno v zapuščeni stavbi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

8. oktobra 1992 so Nikki Allan našli mrtvo v bližini njenega doma. Sedemletnica je bila na poti domov od njenih starih staršev, ki sta živela v stanovanju v isti ulici kot njena družina v angleškem mestu Sunderland. A kratki razdalji navkljub je deklica izginila. Sledila je iskalna akcija.

Dekličino truplo so odkrili dan pozneje v zapuščeni stavbi, potem ko so bili opaženi njeni čevlji in plašč. V prsni koš je bila zabodena kar 37-krat.
Umora so danes obtožili Davida Thomasa Boyda iz Nortona. 54-letnik je trenutno v priporu.

Obtožba temelji na najdbi dokazov v obliki DNK oktobra 2017. Oblasti so takrat pozivale moške, naj dajo vzorce DNK, da bi jih lahko izključili iz preiskave.

Dve aretaciji

Sicer pa so v primeru umora sedemletnice aretirali dve osebi. Leta 1993 so sodili takrat 24-letnemu Georgeu Heronu, ki pa pozneje ni bil spoznan za krivega. Leta 2014 so aretirali in zaslišali serijskega morilca Stevena Grievesona iz Sunderlanda, a je ostalo pri tem.

Sharon Handerson, mama pokojne deklice ostaja previdna, saj noče biti razočarana. Si pa ne zakriva oči pred dejstvom, da je to največji preboj v primeru do zdaj.