Festival vin

Župan je zvrnil gin tonik, sedel na skiro in se zvrnil

R.T.
16. 5. 2022, 11.41
Posodobljeno: 17. 5. 2022, 07.18
Deli članek:

Alkohol minuli konec vikenda ni povzročal težav le slovenskih voznikom, župan mesta Katsdorf na severu Avstrije se je pijan usedel na električni skuter in grdo padel.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Po dveh letih koronske monotonije so v Katsdorfu konec tedna zoper priredili pomladni festival vin. V soboto se je v središču mesteca trlo ljudi, ki so ob prijetni glasbi okušali vina. Tam je bil tudi župan Wolgang Greil, ki je s svojimi občani potegnil pozno v noč. Ob treh je zvrnil še en gin tonik, poroča Kronenzeitung, se spravil na električni skiro (dejansko gre za električni skiro, Avstrijci za skiro uporabljajo izraz skuter, op.a.)in odpeljal proti domu. Tja pa ni prispel. Že po nekaj metrih ga je presenetil »ležeči policijah«. Zvrnil se je s skiroja in se kar grdo poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico in ga oskrbeli. Policisti so mu pred tem ponudili še alkotest in župan ni imel izbire. Pihnil je, rezultat pa je pokazal, da ima v krvi 1,82 promila oziroma 0,91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Župan bo plačal kar visoko globo, vzeli so mu vozniško dovoljenje, za svoje nerazsodno in nevarno početje pa se je »iskreno opravičil«.