Grozilno sporočilo

Šole prejele obvestilo o nastavljenih bombah

STA/M.U.
16. 5. 2022, 11.46
Posodobljeno: 16. 5. 2022, 13.03
Deli članek:

V Beogradu je danes več kot sto šol prejelo elektronsko sporočilo, da je v njihovih prostorih postavljena bomba. Srbsko ministrstvo za šolstvo je po preiskavah ugotovilo, da je šlo za lažne obtožbe.

Profimedia
Slika je simbolična

Obvestilo o bombi je danes dobilo 97 osnovnih in nekaj srednjih šol. Prostore šol so takoj preiskale posebne enote z ministrstva za notranje zadeve, ki pa bomb niso našle.

"Učenci so se vrnili k pouku, tam, kjer preiskava še poteka, pa so jih poslali domov. Po koncu preiskav se bodo vrnili k pouku," so sporočili s šolskega ministrstva.

Elektronsko sporočilo z grožnjo so šole prejele v zgodnjih jutranjih urah pod naslovom Na območju šole je postavljena ogromna količina eksploziva, razkriva Telegraf.rs, ki je objavil celotno vsebino sporočila.

Starši poudarjajo, da načrta evakuacije v šolah običajno ni ali pa ga ne spoštujejo.

»Sramota, da država ne more ujeti storilcev. En dan bo res nekje počilo, takrat pa se bomo spraševali in krivili druge. Načrta evakuacije ni ali pa se ne spoštuje. Otroke zadržujejo na dvorišču in v primeru, da zares pride do poka, lahko utrpijo poškodbe zaradi sekundarnih izstrelkov stekla in betona,« je bil ogorčen eden od staršev, ki se je za srbski medij Danas odzval na novico o podstavljeni bombi v šoli na Paliluli.

Grožnji z bombo so danes prejeli še v zgradbi Beograđanka v Beogradu ter na niškem letališču Konstantin Veliki.