»dober, veren človek«

Brutalni Roman med zaslišanjem poskušal skočiti skozi okno, spregovorila tudi njegova žena

R.T.
8. 2. 2022, 09.50
Posodobljeno: 8. 2. 2022, 18.14
Deli članek:

36-letnega Romana Brnado, osumljenega, da je v nedeljo v enem od lokalov v središču hrvaške Reke do smrti pretepel 67-letno žensko, so danes zjutraj vklenjenega privedli na zaslišanje na državno tožilstvo v Reki. Pozneje ga je čakal še obisk preiskovalnega sodnika, ki ga je poslal v pripor.

YouTube
Iulia in Roman na hrvaških Supertalentih.

Brnada je na tožilstvo prispel obkrožen z velikim številom policistov, poroča reški Novi List, kjer dodajajo, da je bil danes z obzirom na brutalno agresijo, ki jo je pokazal v nedeljo, presenetljivo miren, a se je kaj hitro vse spremenilo. Za njim je tja prispel še njegov zagovornik Aris Šarunić, ki so mu ga dodelili po uradni dožnosti.

Kot smo že poročali, se je Brnada, sicer nekdanji nogometni vratar nižjeligaških klubov in ulični pevec za male denarce, v lokalu Pin sprl s 67-letnico, s katero se je po besedah prič še prejšnji dan mirno pogovarjal. Sledilo je brutalno, živalsko nasilje, ko je Brnada z rokami in nogami odrihal po svoji žrtvi. Reševalci so na kraju lahko le še potrdili njeno smrt, ulični pevec cerkvenih pesmi pa je pobegnil in so ga malo pozneje opazili, kako povsem gol teče po reških ulicah. Policisti so ga aretirali ob približno 18. uri.

Drama na tožilstvu

Brnada je na današnjem zaslišanju poskrbel za nove incidente, ki mejijo na blaznost. Iz sobe, v kateri so ga zasliševali, je bilo po poročanju Novega Lista slišati direndaj, kričanje in krike, pri čemer naj bi ga trojica policistov le stežka obvladala, v nekem trenutku pa naj bi poskušal skočiti skozi okno. Sicer pa naj bi bil med zaslišanjem precej zgovoren in se ni branil z molkom. Razkril naj bi celo nekaj podrobnosti nedeljskega dogodka, a ob tem blebetal tudi povsem nepovezane stvari.

Ob odhodu iz zgradbe ga je moralo krepko držati več policistov, na neki točki pa naj bi bilo videti, kot da se mu bo uspelo iztrgati iz njihovega oprijema in povzročiti nov incident. Na srečo so ga vendarle uspeli strpati v policijski kombi, s katerim so ga odpeljali pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper Brnado odredil pripor.

Že po zaslišanju je za časnik nekaj besed spregovoril tudi njegov odvetnik, ki je zgradbo tudi sam zapustil v precej vznemirjenem stanju. Pojasnil je, da gre zagotovo za zelo vznemirljiv primer, a da se je postopek šele začel in da se je končalo šele prvo zaslišanje. 

Medtem so na inštitutu za sodno medicino in kriminalistiko v Reki zaključili obdukcijo trupla 67-letne žrtve, ki je glede na ugotovitve umrla zaradi zdrobljene lobanje, smrt pa je nastopila med pretepanjem, poroča Novi List. Po njihovih neuradnih podatkih naj bi jo zverinsko pretepel tako z rokami kot nogami, pri čemer ji je zdrobil lobanjo in močno poškodoval tudi možgane. 

»Dober človek«

Za hrvaške medije je včeraj spregovorila tudi njegova soproga Iulia Josephine Bianca Kolompar, silikonsko obogatena violinistka iz romunskega Temišvara, ki je v duetu z njim lani neuspešno nastopila v hrvaški verzija šova Supertalent. Za Jutarnji list je dejala, da je s kriminalisti že govorila, da je popolnoma v šoku in da ne more dojeti, da bi bil Roman sposoben takšnega dejanja. »Nad mene nikoli ni dvignil roke in nikoli ni kazal znakov agresije,« je dejala in pojasnila, kaj se je dogajalo tistega dne.

Roman je bil po njenih navedbah zjutraj na treningu v klubu Lokomotiva, še vedno se je namreč rekreativno ukvarjal z nogometom. Malo po 12. uri se je vrnil domov ter ji dejal, da gre za nekaj časa na ulico peti, nato jim bo prinesel večerjo. »Dejali so mi, da je hodil gol po mestu, a v stanovanje se je vrnil oblečen. Ni minilo veliko časa, ko je na vrata prišla policija,« je popoldne opisala Kolomparjeva. Policija je najprej odnesla njegova oblačila, nato so preiskali še stanovanje.

Šokirana soproga je pojasnila še, da so za 13. februarja načrtovali pot v ZDA, česar so se neizmerno veselili. »Roman je zelo dober človek, je veren, v 13 letih skupnega življenja nadme ni dvignil roke, povzdignil glasu,« ga je še opisala. Kaj točno mu je v nedeljo zameglilo um, zdaj preiskujejo kriminalisti.