Top flop

Dobruška vas: koline z ukradenim bikom

Samo Strel
7. 2. 2022, 21.24
Deli članek:

Posebni primeri, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo.

Profimedia
/

10 Kranjski policisti so v Bitnjah intervenirali zaradi »zadrževanja dveh konj na cesti«.

9 Varnostniki v trgovini v Kopru so presenetili možakarja, ki je pod jakno skril za 14,94 evra blaga, ki ga ni nameraval plačati. Policisti bodo 37-letnika s predolgimi prsti kazensko ovadili.

8 Na Ljubljanski cesti v Novem mestu so neznanci iz parkiranih avtobusov odnesli petnajst akumulatorjev. Škode je za pet tisoč evrov.

7 Ob cesti od Snovika do Stranske vasi so imeli oškodovanci zloženih približno sedem kubikov hrastovih hlodov, ki so izpuhteli v neznano. Neznanci so s krajo povzročili za tri tisoč evrov škode. Podobno se je zgodilo lastniku gozda iz Župevca. Neznanci so mu ukradli tri hrastova drevesa in povzročili za šest tisoč evrov škode.

6 Na območju Zbur je 85-letni moški grozil in streljal na ljudi, ob prihodu policistov pa je zagrozil tudi njim. Policija je zavarovala širše območje in ga nadzirala z dronom, na kraj so poklicali tudi specialno enoto in pogajalca. Možakarja so nato specialci le izbezali iz hiše. Pištolo, izkazalo se je, da gre za plašilno, je odložil in se mirno predal. Sledi mu kazenska ovadba.

5 Na Ravnah na Koroškem je neznana tatica iz garderobe telovadnice ene od srednjih šol štirim dijakom ukradla žepnino, eni dijakinji pa bundo.

4 Ljubljanski policisti so v Šiški obravnavali vlom v vrtno lopo. Lastnik pogreša več kosov različnega orodja, umivalnik in lestev. Škode je za 1500 evrov.

3 V Ostrogu so policisti posredovali, ker je nekaj likov kurilo odpadne elektromotorje. Ogenj je ušel nadzoru in na bližnjem objektu so popokala stekla, nepridipravi pa so s kraja zločina zbežali. Policija zbira obvestila v smeri kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

2 V okolici Kranja je moški, ki se je zadrževal na zaledenelem ribniku, skozi led čofnil v vodo. Rešila sta ga naključna mimoidoča, ki sta mu pomagala z daljšo palico.

1 Šentjernejski policisti so v romskem naselju Dobruška vas opazili avto z okrvavljenim prtljažnikom, v njem pa več kosov mesa, nože, nekaj metrov stran pa v folijo zavit večji kos govedi. Zaradi suma, da gre za tatvino in nezakonit zakol, so na kraj prihiteli kriminalisti. Po zbranih obvestilih, krvavih sledovih in pregledu terena so prišli do oškodovanca, ki pa ni vedel, da so mu nepridipravi iz hleva ukradli bika. Meso in avto, ki pripada moškemu iz okolice Šentjerneja, so policisti zaplenili. Med postopkom so nekateri prebivalci naselja pričeli razgrajati in vpiti na policiste. Vse okoliščine dogajanja policija še preiskuje.