Ulični pevec in nogometni vratar

36-letni Roman, ki je nastopil v talentih, v lokalu ubil žensko

G.G.
7. 2. 2022, 16.51
Posodobljeno: 7. 2. 2022, 20.12
Deli članek:

V nedeljo popoldan se je v lokalu Pin v središču Reke odvijala grozljivka.

YouTube
Roman Brnada kot pevec. Zdaj ga čaka pripor in sojenje zaradi kaznivega dejanja uboja ali umora.

36-letni Roman Brnada, nekdanji nogometni vratar nižjeligaških klubov in ulični pevec za male denarce, je, kot se reče, povsem »izgubil razum«. V lokalu se je okoli 15. ure sprl s 67-letnico, s katero se je po besedah prič še prejšnji dan mirno pogovarjal. Ni pa šlo le za gostilniški spor, Brnada je nepričakovano udaril žensko in jo zgrabil za vrat. »Skočil je nanjo kot žival«, je dejala šokirana priča za spletni portal Index. Podivjani Brnada kar ni odnehal z udarci. Udrihal jo je po glavi, dokler ga niso natakar in drugi gostje uspeli ločiti od hudo poškodovane ženske. Nesrečnica je umrla še pred prihodom reševalcev, napadalec pa se je izvil in pobegnil. Čez dobre pol ure ure so prebivalci opozorili policiste, da po Belvederu hodi povsem nag človek, to je bil Brnada, ki je, kot rečeno, »izgubil razum«. Približno ob 18. uri so ga policisti prijeli in odvedli na zaslišanje, poroča 24sata.

Roman Brnada je že večkrat nastopal v hrvaških medijih. Predstavljali so ga kot nogometnega vratarja petoligaša NK Tomislav, kluba iz bližine Osijeka. Po lastnih besedah, za katere ni imel nobenega dokaza, je bil nekoč celo blizu prestopu v Newcastle.

V Osijeku, Zagrebu in na Reki so ga poznali kot uličnega pevca, ki se je preživljal s prepevanjem cerkvenih pesmi. V lanskem letu je v duetu s soprogo violinistko, silikonsko obogateno Iulio Josephine Bianco Kolompar po rodu iz romunskega Temišvara, nastopil v hrvaški verzija šova Supertalent. Ker ju žirija ni spustila naprej, sta poskrbela za prepir, med drugim s pevko in žirantko Majo Šuput.

Hrvaški premier Andrej Plenković se je danes med drugim odzval tudi na včerajšnji uboj na Reki in nedavnega v Splitu. »Poostrili smo kazni. Tudi če jih še bolj zaostrimo, kako bomo preprečili takšna dejanja? Na žalost so med nami takšni ljudje. Nihče na svetu nima zdravila za kretene,« je dejal Plenković.