Tragično

FOTO: 5-letni deček pristal 32 metrov globoko v vodnjaku, poteka obsežna reševalna akcija

S.R.
3. 2. 2022, 16.23
Posodobljeno: 4. 2. 2022, 08.47
Deli članek:

V provinci Chefchaouen na severozahodu Maroka poteka obsežna reševalna akcija za petletnim dečkom, ki je padel globoko v vodnjak.

Facebook
Mali Rayan naj bi bil še živ in pri zavesti.

Deček z imenom Rayan naj bi se na območju nahajal z očetom, ki je na vodnjaku ravno opravljal popravila. Okoliščine nesreče še niso znane, a je petletnik nekako zgrmel v vodnjak, domnevno pa naj bi obtičal na globini približno 32 metrov. Nesreča se je zgodila v torek popoldne, vse od takrat pa pod vodstvom maroškega direktorata za civilno zaščito poteka reševanje.

Posnetki s kamere, ki so jo spustili v vodnjak, so razkrili, da je deček padec vendarle preživel, po poročanju britanske BBC pa je še vedno pri zavesti. Utrpel naj bi sicer lažje poškodbe glave. V reševanju sodeluje veliko število ljudi, na kraju pa je prisotna tudi policija. Vodnjak, ki v premer meri manj kot 45 centimetrov, se je izkazal za preozkega, da bi lahko do petletnika spustili drugo osebo ali da bi ga lahko rešili skozi odprtino, na kraj so zato že poslali težko mehanizacijo. Z buldožerji se do vodnjaka zdaj prebijajo s strani. Oblasti se sicer bojijo, da bi med odstranjevanjem zemlje vodnjak poškodovali, s tem pa ogrozili dečkovo življenje. Do petletnika so že spustili tudi hrano, vodo in masko, s pomočjo katere mu dovajajo kisik.

Spomin je sicer še svež na podobno tragedijo, ki se je januarja 2019 zgodila v bližini španske vasice Totalan v provinci Malaga, kjer je približno 70 metrov globoko v vrtino padel dveletni Julen Rosello. Slednjega reševalci kljub silovitom naporom niso uspeli rešiti. Reševalna akcija je trajala 13 dni, a je na koncu obdukcija razkrila, da je Julen najverjetne umrl že ob padcu.