Napadla jo je »s kremplji«

Cassandra priznala, da je mamo »stiskala kot piton«

R.T.
26. 1. 2022, 13.54
Posodobljeno: 26. 1. 2022, 14.11
Deli članek:

33-letna Cassandra Dusold iz mesta New Market Township v ameriški zvezni državi Minnesota je obtožena umora svoje mame in naj bi kriminalistom že priznala, da jo je »stiskala kot piton,« dokler ni končno umrla.

Scott County Jail
Cassandra Dusold

69-letno Dorothy Dusold so v soboto našli negibno na njenem domu. Policisti so se na kraju znašli na podlagi klica v sili, ki ga je izvedla kar njena hčerka Cassandra. Ta je operaterju na drugi strani dejala, da njena mama več ne diha. Na tleh v hiši so našli 69-letnico, ki ni imela več srčnega utripa. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so zdravniki še iste noči zaključili, da je klinično mrtva, in jo odklopili od aparatov, ki so jo ohranjali pri življenju.

Kot je Cassandra na kraju pojasnila policistom, sta z mamo ravno večerjali in gledali film, a je nato, ko se je odpravila v kuhinjo po čaj, iz dnevne sobe zaslišala pok. Ko se je vrnila, je njena mama ležala na tleh. Njena laž ni padla na plodna tla, saj so reševalci že na kraju opazili podpludbe okoli maminih oči, krvavela pa je tudi iz ušes. Cassandra je pozneje svojo zgodbo spremenila. Kot je opisala, jo je mama napadla »s kremplji,« pri čemer je policistom pokazala rano na svoji roki. Po lastnih besedah so nato njeni »možgani prestavili v prosto prestavo,« svojo mamo je okoli vratu oprijela z roko in »stiskala kot piton, tako močno, da so jo bolela rebra.« Reševalce je poklicala, ko je ugotovila, da njena mama krvavi.

Dodala naj bi še, da se zaradi dejanja počuti »prekleto grozno« in da se povsem zaveda, »kaj je prav in kaj ne.« Cassandra zaenkrat ostaja v priporu, sodnik pa je njeno varščino postavil pri milijonu ameriških dolarjev.